full screen background image

Târgul Olarilor “Ochiul de Păun”, la Rădăuţi

Târgul Olarilor “Ochiul de Păun”, eveniment organizat de Primăria Rădăuți, Muzeul Etnografic “Samuil și Eugenia Ioneţ”, Casa de Cultură Rădăuți şi Centrul Cultural Bucovina a ajuns la ediția a XXXIX-a și are loc în perioada 26 – 28 august.

Târgul este una din manifestările care au intrat în tradiția rădăuțeană, care reușește să adune la un loc meșteri olari din toate colțurile țării.

Târgul este organizat în scopul promovării meșteșugului olăritului – tehnica tradițională din zona Rădăuțiului, meșterii populari expunând spre vânzare obiecte tradiționale, unele cu caracter unicat. Obiectivul târgului “Ochiul de Păun” îl reprezintă stimularea meșterilor populari în vederea producerii și valorificării obiectelor tradiționale specifice zonelor etnografice din care provin.

Evenimentul va găzdui meșteri din centrele de olărit din ţară ca Baia Mare, Horezu, Brașov, Cluj, Miercurea Ciuc, Corund, Deva, Botoșani, Dorohoi, Mureș, Timișoara, Marginea, Rădăuți, dar și reprezentanți ai acestui meșteșug din Cernăuți-Ucraina și din Drochia și Chișinău-Republica Moldova.

Vor participa şi reprezentanți ai altor meșteșuguri tradiționale – cusături populare, sticlărie, pielărie, sculptură în lemn, împletituri, obiecte folosite în obiceiurile prilejuite de sărbătorile tradiționale, icoane, ouă încondeiate, meșteșugari din Bistrița, Odorheiul Secuiesc, Târgu Mureș, precum și meșteri populari din zonă.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/08/23/ziua-intai-la-scoala-de-vara-de-la-sc-gheorghe-popadiuc-radauti/

comments

comments