full screen background image
REGAL CULTURAL

REGAL cultural în centrul istoric din Botoșani

Regal cultural cum merită atât publicul botoșănean, cât și zona în care a fost organizată prima ediție a Festivalului Instituțiilor de cultură.

Clădirile monument istoric din Centrul vechi al municipiului Botoșani, unul dintre puținele ansambluri medievale din țară atât de bine conservate, și-au recăpătat atenția cuvenită grație evenimentelor care au strâns, timp de două zile, peste o mie de botoșăneni.

Eleganță, rafinament, spectacole de teatru și concerte de înaltă ținută, lumini și animație ca în marile orașe ale lumii.

Acestea toate arată că, la Botoșani, cultura și arta se fac la un alt nivel! Acesta a fost și scopul organizatorilor.

Festivalul este inițiat de Filarmonica “George Enescu”, sub patronajul şi cu sprijinul Primăriei Botoşani şi Consiliului Local, alături de celelalte două instituții de cultură aflate în subordinea Consiliului Local, respectiv Teatrul „Mihai Eminescu” şi Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache”.

Joi, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” l-a avut invitat special Eugen Doga, autorul celebrului vals „Gingașa și tandra mea fiară”, desemnat de către UNESCO drept cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului trecut.

Au mai evoluat în concert, sub bagheta dirijorului Andrei Tudor,  Paula Seling, Marcel Pavel, Vlad Miriță și Iordache Basalic.

Fiecare dintre noi, născuți și crescuți în acest minunat oraș, fie veniți din alte colțuri ale țării, din alte state, împreună putem să le spunem și altora cât de frumos și cât de minunat și iubit este acest oraș, Botoșani”, a spus, în finalul serii magice, Mirel Manea, directorul Filarmonicii “George Enescu”.

„Eu nu știu cum a fost Centrul Istoric înainte, dar știu cum va fi”

Primarul Cosmin Andrei le-a mulțumit tuturor care au participat la momentele minunate. “Nu întâmplător am ales ca acest festival, care este la prima ediție, să aibă loc în Centrul Istoric al Municipiului Botoșani. Nu știu cum a fost acest Centru Istoric, spuneau foarte mulți că ar trebui să fie Centrul Istoric cum a fost înainte. Ei bine, eu nu știu cum a fost Centrul Istoric înainte, dar știu cum va fi și aceasta este o promisiune și am nevoie de ajutorul dumneavoastră să redăm Centrul Istoric botoșănenilor. Mulțumesc tuturor celor care au fost implicați în acest minunat eveniment și sunt convins că edițiile viitoare, aici, în Centrul Istoric al Municipiului Botoșani, vor fi din ce în ce mai frumoase”, a spus edilul.

Orice s-ar scrie, nu poate descrie magia acestor seri. Vă invităm să (re)descoperiți normalitatea de care avem nevoie și de care vom avea parte, așa cum au declarat organizatorii, cel puțin o dată pe an.

FOTO/VIDEO

Vă recomandăm să citiți și:
Expoziție și concert de pian la patru mâini la Casa Memorială „George Enescu” din Liveni

comments

comments