full screen background image

PRI: Clinton recunoaşte relația cu Lewinsky (1998)

PRI (Pe repede înapoi) – Astăzi rememorăm un incident care a zguduit lumea politică americană și a determinat serioase schimbări de mentalitate în rândul electoratului.

Pe 17 august 1998, în Statele Unite era în plină derulare scandalul LEWINSKY.

Președintele BILL CLINTON admitea în fața cetățenilor că a avut o relație fizică necorespunzătoare cu stagiara de la Casa Albă, MONICA LEWINSKY.

 

 

În vârstă de 52 de ani atunci, CLINTON recunoștea legătura neprincipială cu tânăra de 25 de ani, adoptând un ton plin de remușcări și o stânjeneală vizibilă.

Cu privirea în pământ, el și-a cerut scuze poporului american după ce – până cu o zi înainte – negase vehement orice implicare.

Discursul său a îmbinat remușcările cu dorința de a-și cere iertare, arătând că este pe deplin conștient de gravitatea faptelor.

Așa cum era normal să se întâmple, relația CLINTON – LEWINSKY a fost întoarsă pe toate părțile de opinia publică, impactul la nivel mondial a fost maxim, popularitatea președintelui s-a degradat continuu, dar familia lui a rezistat cu mari sacrificii.

Soția, HILLARY, a decis să-i fie alături în orice împrejurare, chiar și în contextul unor dezvăluiri extrem de incomode.

Timpul a trecut, iar raționamentul ei a fost corect cel puțin din punct de vedere politic, ea reușind să avanseze rapid în structurile de putere.

Dar scandalul care răbufnea pe 17 august 1998 la Casa Albă a avut urmări diferite pentru cei 2 protagoniști.

BILL CLINTON și-a dus cu dificultate la capăt mandatul de președinte, după care s-a retras din politica la nivel înalt, în timp ce MONICA LEWINSKY, pe baza popularității obținute, a cunoscut un oarecare succes în modă și televiziune.

 

Bogdan Diaconiţa

comments

comments