full screen background image

Linie de gardă nouă la Spitalul de Copii din Iași

Din luna august a anului 2022, la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași a fost înființată o linie de gardă în specialitatea neurologie pediatrică. Secția clinică de profil funcționează cu un număr de 43 de paturi.

„Înființarea liniei de gardă pentru Secția Clinică Neurologie Pediatrică permite evaluarea corectă și în timp util a pacientului cu afecțiuni neurologice care frecvent necesită instituirea imediată a unui tratament corespunzator, reducând astfel riscul sechelelor neurologice și crescând calitatea actului medical și siguranța pacientului. În cadrul acestei secții avem doi medici angajați și patru contracte de gărzi. Exista un deficit major de medici specialiști în neurologie pediatrică în condițiile în care patologia este frecventă. Sperăm ca această situație să nu fie una de durată, iar absolvenții de medicină să opteze în viitor și pentru această specializare”, a afirmat Alina Belu, manager la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfanta Maria” Iasi.

O necesitate

Reprezentanții unității susțin că transformarea unei linii de gardă din specialitatea pediatrie în linie de gardă pe neurologie pediatrică era necesară având în vedere frecvența urgențelor neurologice cu o patologie variată și cu implicații asupra prognosticului vital imediat, ce necesitau intervenție medicală de specialitate rapidă.

În luna în martie a anului 2022, dintre cele 177 de internări, 88 au fost urgențe, iar până acum, toate acestea nu beneficiau de evaluare neurologică la internare.

Vă recomandăm să citiți și:

Cursuri pentru experţi în accesarea fondurilor europene

Artistul Ori Meiri expune în premieră „Fațetele conflictului” la Iași

comments

comments