full screen background image

10.500 de pacienți COVID-19, tratați la Iași

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași au fost tratați, de la începutul pandemiei de coronavirus, peste 10.500 de pacienți. Aproape 10.000 au supraviețuit infecției.

„Chiar dacă sunt la o vârstă înaintată și cu probleme de sănătate importante, reușim să îi punem pe picioare și să îi redăm celor dragi. La spitalul nostru au fost admise cazurile grave de COVID, pacienți redirecționați din toată țara, oameni care au fost tratați și îngrijiți după protocolul național, dar ținând cont de specificitatea fiecărui caz în parte. De la începutul pandemiei putem spune că am gestionat cea mai mare Unitate de Terapie Intensivă, având în total 65 de paturi dotate pentru nevoile pacienților cu covid, în stare gravă și cu nevoie de tratament și îngrijire 24 din 24 de ore”, explică dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Potrivit acestuia, spitalul funcționează în sistem hibrid pentru a nu fi neglijate celelalte patologii infecțioase, structura pavilionară a spitalului permițând acest lucru. Astfel, în două secții non-COVID sunt tratate patologii diverse cum ar fi meningite, spondilodiscite, hepatite acute, infecții urinare, sepsis și infecții cu bacterii rezistente multidrog la pacienți imunodeprimați, cu neoplazii.

„Chiar acum ne bucurăm pentru faptul că o pacientă admisă la spitalul nostru primește tratamentul potrivit. Este vorba despre o pacientă cu neoplazie, imunodeprimată, cu infecție bacteriană multidrog rezistentă, care nu răspundea la tratamentele încercate până în acel moment. Am găsit medicația potrivită și sperăm într-o evoluție favorabilă în ceea ce privește afecțiunea infecțioasă. Rugăm cetățenii să nu își neglijeze problemele de sănătate. Să se adreseze spitalului nostru cu încredere pentru că scopul nostru este de a îi ajuta să aibă grijă de sănătatea lor”, a conchis managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Vă recomandăm să citiți și:

Cursuri pentru experţi în accesarea fondurilor europene

Artistul Ori Meiri expune în premieră „Fațetele conflictului” la Iași

comments

comments