full screen background image

Un candidat eliminat din examenul de Bac

Astăzi, la proba scrisă la Limba și Literatura Română a Bacalaureatului din sesiunea august – septembrie 2022, au fost prezenți, în județul Suceava, 484 de candidați.

Inspectoratul Școlar Judeţan Suceava a informat că 105 candidați au absentat.

A fost eliminat un candidat dintr-o promoție anterioară, de la Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana, în centrul de examen de la Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” Suceava, pentru tentativă de fraudă.

Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Conform procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, a fost aprobată o solicitare de desfășurare a examenului în condiții speciale
– redactarea lucrării scrise prin dictarea conținutului acesteia de către candidat unui profesor asistent pentru o candidată de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc, care beneficiază și de utilizarea de materiale sau instrumente compensatorii, cu timp suplimentar de 2 ore, într-o sală separată de examen.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura miercuri, 17 august – proba obligatorie a profilului şi joi, 18 august – proba la alegere a profilului și a specializării.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 31 august, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format clasic/letric, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie.

În conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor – GDPR, afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

comments

comments