full screen background image

Stații de Ambulanță operaționale în Lunca și Ripiceni

Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani are, începând de luni, 15 august, două noi substații în județ.
Acestea funcționează în comunele Lunca și Ripiceni și vor fi deservite de câte o ambulanță tip B2 cu asistent și ambulanțier timp de 24 de ore.
Medicul Eduard Gurău, managerul SJA Botoșani, a declarat că demersul are ca scop reducerea timpului de așteptare, în condițiile în care cele două localități sunt situate la limita județului.

Servicii prompte pentru 15% din populația județului

Substațiile de la Ripiceni și Călărași vor deservi 28.000 de locuitori, adică 15% din populația județului Botoșani pe o rază de 800 de km pătrați.

Substația Lunca va funcționa într-o fostă grădiniță și va deservi șapte comune (Lunca, Blândești, Sulița, Todireni, Hlipiceni, Răuseni și Călărași).

Acestea au o populație de 22 de mii locuitori și o suprafață de peste 400 de kilometri pătrați, adică 8,5% din suprafața județului.

Substația Ripiceni va funcționa în dispensarul communal și va deservi patru comune (Ripiceni, Manoleasa, Mihălășeni și Dângeni).

Acestea au o populație de aproximativ 15 mii de locuitori și o suprafață de aproximativ 300 de kilometri pătrați, adică 6% din suprafața județului.

Pentru început la cele două substații va activa personalul care a lucrat pe perioada stării de urgență.

Vă recomandăm să citiți și:

Copiii de la sate, așteptați la maratonul “Împreună pentru comunitate”

comments

comments