full screen background image
Primăria

Primăria a deschis șantierul pe strada Primăverii

Primăria Municipiului Botoșani a început să scoată dalele cu șinele de tramvai, deocamdată pe primul tronson, de la intersecția cu George Enescu până la cea cu aleile Teodor Boyan și Curcubeului.

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani:

Începând de marți, 16 august 2022, circulaţia pe Strada Primăverii este restricţionată, iar traficul a fost redirecționat pe rute alternative.

Cursele mijloacelor de transport în comun au fost deviate pe străzile Octav Onicescu, Scipione Bădescu, Pacea și George Enescu. Dacă vremea va fi favorabilă, în aproximativ două săptămâni acest tronson va fi asfaltat, spune edilul.

Lucrări programate pe tronsoane

Întrucât șantierul presupune intervenții pe 4,2 kilometri, lucrările se vor desfășura pe tronsoane, în vederea producerii unui minim de disconfort participanților la trafic și botoșănenilor care locuiesc în zonă.

Vor avea loc lucrări de scoatere a dalelor cu șinele de tramvai, se vor dezafecta cablurile de linie electrică și se va reamenaja suprafața carosabilă cu asfalt.

Prin dezafectarea acestor construcții, se vor putea repara și moderniza benzile de circulație de pe strada Primăverii și o parte din strada Sucevei.

Astfel de lucrări sunt executate în urma numeroaselor solicitări, mai ales ale șoferilor care au ajuns la service-urile auto cu autoturismele avariate din cauza liniilor de tramvai.

Cale de rulare veche de 30 de ani

Construcția propusă pentru dezafectare a fost pusă în funcțiune în anul 1992 iar în prezent se află într-o stare avansată de degradare, cu o durată de utilizare cu mult depășită. Menținerea acesteia în funcțiune nu se mai justifică și pune în pericol circulația rutieră, ținând cont că nu ar mai putea fi folosită nici pentru activitățile de transport public de persoane cu tramvaiul.

Șantierul de lucru se va întinde până la intersecția cu strada Sucevei și Calea Națională.

Scoaterea dalelor de tramvai era parte a proiectului de reabilitare a infrastructurii de transport cu tramvaiul, proiect care nu va mai fi implementat.

Vă recomandăm să citiți și:

150 de ajutoare de urgență pentru locuințe afectate de grindină

comments

comments