full screen background image

PRI: Începe Festivalul de la Woodstock (1969)

PRI (Pe repede înapoi) – Jumătatea lunii august a fost, în mod sigur, foarte importantă pentru iubitorii muzicii rock din secolul trecut.

Astăzi ne reamintim că, pe 15 august 1969, debuta celebrul festival de la Woodstock, desfășurat pe terenul unei ferme din statul american New York.
Inițial, concertele erau programate să se deruleze într-un parc, dar cererea imensă de bilete le-a mutat pe un câmp.

Festivalul de la Woodstock s-a desfășurat pe parcursul a 4 zile, timp în care au concertat 32 de trupe.

Organizatorii au estimat o prezență de aproximativ 500.000 de spectatori, fapt ce a cauzat probleme inerente în asigurarea alimentelor și a condițiilor de igienă.

Printre vedetele care au cântat amintim pe RAVI SHANKAR, JOAN BAEZ, SANTANA, JOE COCKER, JANIS JOPLIN, THE WHO și JIMMY HENDRIX.
Imaginile înregistrate atunci au făcut înconjurul lumii, arătând dimensiunea extinsă a festivalului, ce a creat adevărate curente de opinie și moduri de viață.
Cu toate acestea, în anii care au urmat, organizatorii nu au mai continuat proiectul, mai ales că statul New York își înăsprise legislația referitoare la manifestările populare.

Astăzi, câmpul de la Woodstrock este loc de pelerinaj pentru cei care vor să retrăiască, chiar și la scară redusă, emoțiile pe care le încercau sute de mii de tineri pe 15 august 1969.

comments

comments