full screen background image

Sisteme de apă şi canalizare extinse

APAVITAL S.A. a semnat un alt contract de lucrări de modernizare în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din judeţul Iași, în perioada 2014 -2020”.

S.C. DAROCONSTRUCT S.R.L. este antreprenorul selectat în urma unei licitaţii publice pentru a executa lucrările de Extindere a sistemului de apă și canalizare în județul Iași – axa 4: Brăești – Sinești – Popești.

În urma lucrărilor de construcţie, sistemul de apă şi canalizare din localităţile Sinești şi Popești se va extinde şi se va moderniza.

Locuitorii din Brăești, Lungani, Bocniţa, Sineşti, Popeşti vor beneficia de conducte noi de aducțiune apă potabilă. În Brăeşti şi Sineşti se vor construi stații de pompare apă potabilă, iar în Popeşti se vor înfiinţa rezervoare şi o nouă staţie de clorinare.

În localitățile Popești, Doroșcani si Hărpășești din comuna Popești se va construi o rețea de alimentare cu apă de peste 11 km și o reţea de canalizare de peste 9 km împreună cu staţii de pompare apă uzată.

Se va înfiinţa o reţea de canalizare în localitățile Sinești și Stornești (UAT Sinești) şi o rețea de alimentare cu apă și rețea de canalizare în localitățile Popești, Doroșcani si Hărpășești, iar în Popeşti, se va construi o conductă de refulare.

Valoarea contractului este de 74.97 milioane de lei fără TVA. Perioada de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor/perioada de garanție care este de 60 de luni de la semnarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din judeţul Iași, în perioada 2014 -2020 are o valoare de aproximativ 430 de milioane de euro fără TVA şi este finanţat 94% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% din Fondul de Coeziune, 13% bugetul de stat și 2% bugetul local. Cofinanțarea de 6% este asigurată prin credit BERD de către APAVITAL S.A.

Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/08/11/investitii-oprite-de-apavital-in-localitatea-pietrarie/

 

 

 

 

comments

comments