full screen background image

PRI: Marilyn Monroe, găsită decedată (1962)

RI (Pe repede înapoi) – 5 august 1962 este data la care întreaga lume primea o veste tragică: actrița americană MARILYN MONROE era găsită decedată în locuința ei din Los Angeles.

Primele concluzii ale medicilor au arătat că moartea a fost cauzată de consumul excesiv de barbiturice, medicamente pe care le lua frecvent, pentru a neutraliza starea permanentă de anxietate în care trăia.

Tracasată în plan emoțional după 3 divorțuri și obosită de agitatul showbizz, actrița în vârstă de 36 de ani a cedat nervos cu câțiva ani înainte, fiind, pe ascuns, pacienta mai multor cabinete psihiatrice.

 

 

Așa cum se întâmplă deseori în astfel de cazuri, viața ei amoroasă a fost întoarsă pe toate fețele, iar teoriile conspirației nu au întârziat să apară.

Mai mulți ziariști au scris despre relația ei cu președintele JOHN F. KENNEDY, în urma căreia MARILYN ar fi făcut chiar o întrerupere de sarcină, la amenințarea directă a amantului căsătorit.

Ba chiar au apărut informații că vedeta ar fi avut legături amoroase și cu fratele lui JOHN, ROBERT – pe atunci ministru al Justiției.

Totuși, analizele ADN din ultimii ani, coroborate cu cercetări independente, au arătat că, pe 5 august 1962, MARILYN MONROE a îngurgitat mai multe medicamente, inclusiv somnifere, pe fondul unei crize majore de panică.

Cel mai probabil considerându-se sedusă și abandonată, a avut o reacție radicală, fără întoarcere.

Dar sfârșitul violent al lui MARILYN MONROE nu poate lăsa în uitare cariera de excepție, pe care a început-o ca o fată naivă de la țară și a încheiat-o în glorie, ca un adevărat sex-simbol al secolului 20.

“Domnii preferă blondele”, “Râul fără întoarcere” și “Unora le place jazzul” sunt numai câteva dintre filmele care vor rămâne, peste ani, dovada unei stele prea devreme apusă.

Bogdan Diaconiţa

comments

comments