full screen background image
Raed Arafat BT

Raed Arafat: Avem jumătate din necesarul de medici de urgență în România

Deficitul de medici din sistemul medical de urgenţă din România este mai mare de 50%, a explicat, astăzi, la Botoșani, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

„Dacă am avea destul de mulţi medici în UPU, nu s-ar mai plânge nimeni că UPU este o unitate grea, pentru că atunci ar face doar programul lor de lucru, poate o gardă sau două în plus şi gata. Lipsa de medici face ca cei care există să facă ore suplimentare, sau gărzi, cum spunem noi, în plus. Soluţia ca să ai o UPU atractivă este să ai destul personal şi acest lucru consider că este un aspect la care trebuie să ţinem.

Trebuie să înţelegem că unităţile de urgenţe sunt locul în care trebuie să lucreze medicii care termină cu rezidenţiat medicina de urgenţă, în faza asta trebuie să îi concentrăm acolo, şi încă mai avem nevoie mare. Acum avem 978 şi nevoia reală poate chiar depăşeşte 2.000 de medici. Încă este nevoie de generaţii.

Şi mai e un aspect: generaţiile care s-au angajat acum 20 – 30 de ani deja ajung la pensie. Noi acum nu trebuie nu doar să suplimentăm, ci să înlocuim pe cei care ies la pensie”, a afirmat Arafat.

 

Vă recomandăm să citiți și:

Raed Arafat: MAI și IGSU vor înființa 100 de noi subunități de pompieri

comments

comments