full screen background image
Mihăileni

Povestea oraşului meu. Caravana de Patrimoniu la Casa George Enescu 2022

“Povestea oraşului meu” este titlul Caravanei de Patrimoniu a Fundației Pro Patrimonio, care se va desfășura în perioada 2 – 6 august 2022, Casa George Enescu de la Mihăileni.

Aproximativ 20 de copii din comunitate beneficiază de un program intens de ateliere practice și creative, carre anul acesta vor fi coordonate de tema descoperirii propriului oraș.

La ediția a III-a participanții vor povesti Mihăileniul prin jocuri și indicii, legătoire de carte, linogravură, panouri interactive și semnalizări în sit, atelier de teatru, teatru de umbre, scenete și montaje video.

Seria de aventuri va fi încheiată, conform tradiției, cu concursuri sportive și culinare cu premii, expoziție și seară de film deschise oricărui curios, în limita locurilor disponibile.

Traseu semnalizat cu acordul Primăriei

“Ne bucurăm de acordul Primăriei Mihăileni de a semnaliza traseul descoperirii orașului Mihăileni, un traseu cartat și povestit încă de anul trecut în Caietul Casei Enescu, disponibil în varianta online: https://www.propatrimonio.org/caietul-casei-enescu-ghid-interactiv-de-explorare/.

Mulţumim UiPath Foundation pentru parteneriatul şi încrederea cu care ne este de trei ani alături în susţinerea programelor educaţionale şi grija faţă de obiectul de patrimoniu, Casa lui George Enescu din Mihăileni.” transmit organizatorii.

Caravana Pro Patrimonio a ajuns și la Vârfu Câmpului

Vineri și sâmbătă, 29, 30 iulie 2022, Caravana de Patrimoniu a inaugurat o nouă locație de ateliere în județul Botoșani.
Pensiunea „Cai de Vis” din comuna Vârfu Câmpului i-a găzduit pentru două zile intense de experimente legate de arhitectură, natură și muzică.
20 de copii din comunitatea din zonă au participat cu elan şi bucurie la jocuri sportive, creative și practice prin care au testat: diferite tehnici de imprimare botanică, legătorie de carte japoneză, linogravură, lucrul cu scule de bricolaj şi multe sporturi
În cadrul lecţiilor – joc copiii și au creat, asistaţi de traineri, tricouri și diferite textile imprimate botanic, caiete personalizate în stil Art Nouveau. Au învăţat să traforeze case muzicale pentru cinci mari artiști români: George Enescu, Dinu Lipatti, Ciprian Porumbescu, Mihail Jora și Sergiu Celibidache şi şi-au realizat chiar şi propriile instrumente muzicale artizanale: chitare, tobe, rain stick-uri și xilofoane.
Competițiile au animat zilele cu mai mult entuziasm și premii surpriză, iar finalul a fost încununat cu o seară de film, dans și cântec.
“Copiii ne-au bucurat cu multă implicare și chef de joacă, spațiul gazdă a fost foarte potrivit, așa încât sperăm să putem să adăugăm şi altă dată staţia Vârfu Câmpului în Caravana de Patrimoniu.” au adăugat organizatorii.

Vă recomandăm să citiți și:

Tabăra de scriere creativă la Memorialul Ipotești

comments

comments