full screen background image

La Suceava s-a dat startul manifestărilor dedicate Lunii Diasporei

Consiliul Județean Suceava a început, astăzi, manifestările dedicate Lunii Diasporei cu o întâlnire cu reprezentanții comunității românești din Cernăuți, în cadrul unei ședințe festive desfășurate la Palatul Administrativ.

La eveniment au fost prezenți delegați din Ucraina, oficialități locale și județene și reprezentanți ai unor instituții partenere.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, NICULAI BARBĂ, a evidențiat buna colaborare cu etnicii români din Regiunea Cernăuți, precizând că Guvernul de la București încurajează atât reîntoarcerea acasă a românilor din diaspora, cât și sprijinirea rudelor rămase în țară.

 

Prezent la eveniment, secretarul de stat în Departamentul Românilor de Pretutindeni, GHEORGHE CÎRCIU, a ținut să remarce faptul că “Bucovina a manifestat întotdeauna o atenție deosebită pentru membrii diasporei”.

 

 

În cadrul acestei întâlniri, SERHEI HACMAN – director adjunct al Centrului de Perfecționare al Funcționarilor Publici din Cernăuți, a evocat războiul declanșat de Federația Rusă asupra Ucrainei.

El a opinat că, pentru poporul ucrainean, acesta este “nu numai un război de independență, ci și de unul de existență”, lucru dovedit de puternica implicare a Statelor Unite și a țărilor NATO.

SERHEI HACMAN a spus că – datorită solidarității și implicării de care a dat dovadă – “România este văzută ca un adevărat prieten de către ucraineni”.

 

 

comments

comments