full screen background image

PRI: Căsătoria prinţului Charles cu Diana (1981)

PRI (Pe repede înapoi) – Ziua de 29 iulie consemna, în anul 1981, un eveniment care la vremea respectivă a fost îndelung comentat și a stârnit mari emoții.

Prințul CHARLES se căsătorea cu DIANA SPENCER în cadrul unei ceremonii fastuoase desfășurată la Londra.

CHARLES avea 33 de ani, iar aleasa lui 20, dar toate declarațiile oficiale făceau referire la o dragoste uriașă, chiar dacă bărbatul avusese, de-a lungul timpului, mai multe relații amoroase care au făcut deliciul presei.

Tot ziarișii au scos la iveală că înaintea DIANEI, prințul a fost amorezat inclusiv de sora ei mai mare, relația încheindu-se la presiunea Casei Regale.

Ajuns la o vârstă care aproape impunea căsătoria, CHARLES a cerut-o de soție pe DIANA, iar pe 29 iulie 1981 s-a oficiat nunta, transmisă în direct la televiziune în întreaga lume.

Casa Regală Britanică nu a făcut economii la pregătiri, de exemplul rochia de mireasă a costat 9.000 de lire sterline, iar inelul DIANEI 30.000.

Soții au început căsnicia năvalnic, după un an li s-a născut primul copil, WILLIAM, iar după alți 2 ani cel de-al doilea – HENRY.

Cu toate împlinirile, viața lor a fost extrem de agitată și marcată de evenimente contradictorii, toate acestea ducând la separare, în anul 1992.

Bogdan Diaconiţa

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/07/28/pri-cea-mai-mare-catastrofa-seismica-1976/

comments

comments