full screen background image

ONU, OMS și UNICEF verifică situația refugiaților ucraineni din Botoșani

O delegație formată din membrii U.N.H.C.R. (Agenția ONU pentru refugiați), World Health Organization (Organizația Mondială a Sănătății) și UNICEF se află în vizită de lucru în județul Botoșani.
Astăzi, în cadrul unei intalniri cu reprezentanții prefecturii si ai ISU, s-a discutat despre gestionarea crizei refugiaților la nivelul județului de la începutul conflictului armat și până în prezent, dar și despre problemele întâmpinate. Membrii delegației au fost informați cu privire la situația persoanelor cazate în județul Botoșani, numărul centrelor care găzduiesc refugiați, capacitatea de cazare, dar și instituțiile implicate în gestionarea acestei situații.
Cei 11 membri ai delegației s-au deplasat în teren pentru a vizita cele două puncte de trecere a frontierei de la Stânca și Rădauți Prut, iar în cursul zilei de joi vor viziona mai multe aplasamente (terenuri virane) de pe raza orașului Darabani, a comunelor Mihăileni, Hudești și Păltiniș, apoi vor vizita și tabăra mobilă amplasată pe stadionul din municipiul Dorohoi. La Dorohoi și Darabani vor avea întâlniri și cu primarii acestor localiăți.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza