full screen background image

VIDEO | Despre expoziția ”Cezar Lăzărescu: Halta CUG”, cu Bojana Piskur

Expoziția Halta CUG a artistului ieșean Cezar Lăzărescu, curatoriată de Bojana Piskur, s-a  deschis pentru public sâmbătă, 23 iulie, ora 19.00 la spațiul GreenHouse* din Iași și poate fi vizionată în perioadă 23 iulie – 23 august 2022. Expoziția face parte din proiectul cultural AFTER FUTURE* curatoriat de Delia Bulgaru și organizat de Asociația Satelit în parteneriat cu tranzit.ro/ Iași (sprijinită de fundația Erste), 1+1, Oberliht (din Chișinău) și Colectiv A (Cluj). Despre acest eveniement ne povestește Bojana Piškur, curatoare în cadrul Moderna Galerija / Muzeul de Artă Modernă din Ljubljana, Slovenia, alături de Sorana Lupu (traducătoare).

” Totuși, nu este vorba doar despre trenuri, este mai mult decât atât; o reamintire a unei vieți care a fost și nu mai este, a noilor ideologii apărute după anii 1990, despre putere, politică, economie… unde singurul lucru care nu se schimbă niciodată în timp este în fapt timpul însuși. Și dacă numai asta e o certitudine, există ceva liniștitor în acest fapt.”
(Bojana Piškur, 2022)

*GreenHouse, situat pe Strada Sfântul Atanasie 25, este un spațiu comun în care își desfășoară activitatea 4 asociații din Iași: tranzit.ro/ Iași, 1+1, satelit și Teatru Fix.

*Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

comments

comments