full screen background image

Iulian Rotariu este pentru a șasea oară campion mondial! 

Iulian Rotariu continuă să uimească o lume întreagă prin faptul că reușește, tot timpul, să-și depășescă limitele!
Organizatorii ultramaratonului Ultra Norway au anunțat că Iulian a trecut primul linia de finish.

Iulian Rotariu a stabilit un nou record

Având în vedere faptul că durata cursei era de 44 de ore, botoșăneanul a terminat cei 120 de kilometri în 22 de ore și se află în fața unui nou record, chiar dacă a fost penalizat cu două ore pentru că nu a avut partener și a alergat singur.
De această dată, Iulian a alergat în inima Alpilor Lyngen, la 350 km nord de Cercul Arctic. A traversat cinci râuri, a trecut prin zăpadă, a alergat pe stânci alunecoase și abrupte. Că a fost extrem de dificil o dovedește și faptul că doar cinci concurenți au finalizat acest ultramaraton. Ceilalți au abandonat.

Alergător de cursă lungă

În perioada 18-27 mai,  angajatul ISU Botoșani s-a întors din Namibia unde a reprezentat România cu cinste, încheind cursa de 520 de km pe locul secund.  A fost o competiție grea, parcursă în 9 zile, la numai două luni distanță de o altă cursă grea pe care pompierul botoșănean a câștigat-o în Filnanda.
Alături de alți 20 dintre cei mai puternici ultramaratoniști din lume înscriși în competiție, plutonierul adjutant are de alergat 520 de kilometri, în nouă etape.

CAMPION fără egal

În vârstă de 46 ani, Iulian a participat și a câștigat toate cele cinci curse extreme organizate în Australia (522 km – șapte etape), Mozambic (220 km – cinci etape), Vietnam (160 km în patru etape),  Bolivia (220km – în șase etape) și Laponia Finlandeză (237 kilometri în 48 de ore de alergare non-stop).
Nu numai că a reuşit să se claseze pe locul I, dar și să stabilească, de două ori (Australia și Bolivia) un record al întrecerilor.
Subofiţer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, plutonier adjutant Iulian Rotariu a participat la mai multe competiţii de anduranţă, alergând în scop caritabil, pentru a sprijini activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani.

Primul alergător din lume

Odată cu finalizarea cursei din Norvegia, Iulian Rotariu a devenit primul alergător din lume care a câștigat cele cinci ultramaratoane ale Continental Challenge.
Clubul Continental Challenge reunește participanți care au finalizat cu succes cele cinci ultramaratoane ale Continental Challenge.
La începutul anului 2022, acest club era compus din doar cinci concurenți.

Vă recomandăm să citiți și:

Iulian Rotariu după experiența din Africa: mai slab, dar mai puternic

comments

comments