full screen background image

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, trimis în judecată într-un dosar de corupţie

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mai multor inculpaţi, printre care şi primarul Iaşului, Mihai Chirica.

În sarcina lui Mihai Chirica s-au reţinut infracţiunile de complicitate la fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, în dosar se regăseşte şi Vasile Harabagiu, la data faptelor viceprimar al municipiului Iaşi, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de fals intelectual şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit.

În acelaşi dosar se află şi Anca Brânduşescu, arhitect şef al municipiului Iaşi şi şefă a Direcţiei de Arhitectură şi Urbanism, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de fals intelectual şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit. Pentru abuz în serviciu va fi judecată şi Mariana Popa, registrator la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi.

„În exercitarea atribuţiilor de înlocuitor al primarului, inculpatul Harabagiu Gabriel Vasile, la acea dată viceprimar al municipiului Iaşi, beneficiind de ajutorul primarului Chirica Mihai, ar fi dispus/semnat documente, cu încălcarea legii şi prin atestarea unor împrejurări contrare realităţii, în procedura de atestare a construirii, respectiv a extinderii unui imobil din municipiul Iaşi. Concret, blocul ar fi fost construit şi intabulat ilegal de către SC FLUX S.R.L, cu mai multe niveluri faţă de cele prevăzute în autorizaţie, iar suprafaţa imobilului este mai mare decât cea din autorizaţie fiind încălcat planul urbanistic zonal. La emiterea documentelor în condiţii de nelegalitate ar fi participat şi inculpata Brânduşescu Anca-Nora, la acea vreme arhitect şef al municipiului Iaşi. Intabularea imobilului în cartea funciară s-ar fi efectuat în baza certificatului de atestare a edificării/extinderii construcţiei, datat 10.10.2018, emis de municipiul Iaşi”, a transmis Direcţia Naţională Anticorupţie.

Emiterea certificatului de atestare a creat, pentru societatea beneficiară SC FLUX SRL, posibilitatea de a înscrie dreptul de proprietate asupra imobilului în cartea funciară şi de a proceda la vânzarea apartamentelor din respectivul imobil, cu obţinerea de foloase necuvenite.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iaşi.

Vă recomandăm să citiți și:

Testări pentru prevenirea cancerului de col uterin

Cele mai bune filme ale anului se văd la SFR 13

comments

comments