full screen background image
Casele

Casele de tip familial „Hansel și Gretel” sunt aproape finalizate

Casele de tip familial vor înlocui centrele rezidențiale, pe care DGASPC le închide.

Consiliul Județean Botoșani și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului continuă investițiile pentru modernizarea sistemului de asistență socială.
La sfârșitul anului trecut s-a început construcția a două case de tip familial pentru copii, care vor înlocui unul dintre cele mai vechi centre de plasament, „Sfântul Nicolae” Trușești. Lucrările au avansat, constructorul urmând ca în cel mai scurt timp să înceapă finisajele, astfel încât copiii să se poată muta cât mai repede.

“Vrem să oferim copiilor pe care îi avem în asistență cele mai bune condiții și facem toate eforturile ca ei să nu simtă lipsa familiei.” a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Case cu nume de poveste

Noile case vor avea nume cu rezonanță de poveste – „Hansel și Gretel”.
Cele două case, care vor avea câte cinci dormitoare, bucătărie, cinci băi și living, vor găzdui 24 de copii.
Valoarea proiectului este de peste 5,5 milioane lei, 2,5 milioane fiind asigurate din fonduri europene prin programul Regio, un milion de la bugetul de stat, iar restul de două milioane de lei de Consiliul Județean Botoșani.
În cadrul acestui proiect, pe lângă cele două case de tip familial, va mai fi construit un centru de zi, la care vor avea acces și copii din comunitatea locală.

Vă recomandăm să citiți și:

Eficientizarea iluminatului public din Botoșani

comments

comments