full screen background image

Testări pentru prevenirea cancerului de col uterin

Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iași a anunţat programul deplasărilor în județul Botoșani ale unităților mobile de screening pentru prevenirea cancerului de col uterin. Testările sunt gratuite, caravana ajungând, în luna iulie, în nouă localități.

Femeile cu vârste între 25 și 30 de ani vor beneficia de testare „Babeș Papanicolau”, iar cele cu vârste între 30 și 64 de ani vor beneficia de testare HPV. Pacientele trebuie să prezinte doar cartea de identitate și să ofere o copie a acesteia. Doamnele și domnișoarele trebuie să se pregătească așa cum fac în mod obișnuit pentru un consult ginecologic.

Unitățile mobile de screening se deplasează după următorul program: 8 iulie – comunele Havârna și Mileanca, de la ora 10:00, la căminele culturale; 14 iulie – municipiul Dorohoi, de la ora 10:00, la Casa Municipală de Cultură, str. George Enescu, nr. 57; 15 iulie – comuna Bălușeni, de la ora 9:30, la Căminul Cultural; 21 iulie – orașul Săveni, de la ora 9:30, la Sala Sporturilor; 22 iulie – comuna Hilișeu-Horia, județul Botoșani, de la ora 10:00, în curtea Școlii Nr. 1; 29 iulie – comunele Manoleasa, Mitoc și Ripiceni, de la ora 10:00, în fața primăriilor.

Vă recomandăm să citiți și:

Program de screening de cancer mamar în județul Neamț

Testări pentru prevenirea cancerului de col uterin

comments

comments