full screen background image

Iași. O nouă solicitare pentru șoseaua de centură

Consiliul Județean (CJ) Iași a transmis o nouă solicitare Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) privind realizarea unui studiu de fezabilitate pentru șoseaua de centură a orașului Podu Iloaiei.

În solicitare, CJ Iași atrage atenția asupra creșterii duratei și frecvenței ambuteiajelor de pe DN 28 în zona orașului și cere o rezolvare mai rapidă a procesului birocratic pentru viitoarea variantă ocolitoare.

Vom cere un calendar concret din partea DRDP Iași și vom monitoriza cum se desfășoară fiecare etapă. Varianta ocolitoare a orașului Podu Iloaiei este cea mai bună pentru fluidizarea traficului din zonă și trebuie să meargă în paralel cu proiectul autostrăzii A8, pentru că aceste două proiecte nu se exclud. Comunitatea din Podu Iloaiei are nevoie stringentă de șosea de centură pentru descongestionarea traficului care sufocă acum orașul, iar noi vrem să ne asigurăm că devine realitate. DRDP ne-a informat că este acum în faza de elaborare a documentației de atribuire a serviciilor de Elaborare a Studiului de Fezabilitate pentru Varianta de ocolire a orașului Podu Iloaiei, dar este nevoie  ca acest proiect să fie tratat cu prioritate ca să poată înainta mai rapid. Nu ne mai permitem să pierdem nicio zi în realizarea unui obiectiv care ar fi trebuit implementat încă de acum 6 ani, dar care a fost tărăgănat până acum”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

În luna februarie, președintele CJ Iași a prezentat problema traficului de la Podu Iloaiei secretarului de Stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, și a Directorului Direcției Tehnice a CNAIR, Gabriel Budescu. DRDP și-a luat atunci angajamentul să realizeze Studiul de fezabilitate pentru cei 4 kilometri de șosea ocolitoare.

Vă recomandăm să citiți și:

APIA Botoșani: Cereri de solicitare a ajutorului de stat pentru bovine, până pe 9 august

AUDIO Exclusiv: Proiectul șoselei de centură a municipiului Fălticeni ar putea intra la finanțare anul viitor

 

comments

comments