full screen background image

Water Fest Ceahlău este un festival aflat la a patra ediție, în care găsești muzică folk, rock, blues și sporturi de apă pentru toate vârstele. Festivalul prieteniei vă invită la vâslit canotci 10+1 și concerte în perioada 12-14 august la Ceahlau. Water Fest Ceahlau este un festival de muzica și sporturi de apă, desfășurat la poalele Muntelui Ceahlau, pe malul Lacului Bicaz.

Organizatorul Water Fest Ceahlau 2022 a anunțat că toți participanții care vor cumpăra abonamente la eveniment până pe 15 iulie vor putea folosi gratuit echipamentul Bazei Nautice Green Ties Ceahlau, pentru a putea explora una dintre cele mai frumoase zone din Romania. Caiace, plăci stand up paddle și stand up kayak, bărci de pescuit, vor fi puse la dispoziția tuturor celor care vor să vâslească pe Lacul Bicaz.

Odata cu acest eveniment se va instala pe malul lacului o insulă verde de selectare a deșeurilor, care va avea o lungime de 5 metri, are trei compartimente, pentru carton, plastic și sticlă și care va ramane în acel loc până la terminarea sezonului turistic, apoi urmând să fie împrumutată către toți organizatorii de alte evenimente din zonă. Competiția de vâslit canotci 10+1 Rowmania, organizată în evenimentul de la Ceahlau se adresează publicului de toate vârstele, numarul maxim de echipe fiind de 27.

Aceasta competiție inițiată de regretatul Ivan Patzaichin a devenit simbolul național al luptei impotriva poluării și la a dus la conștientizarea importanței apei în dezvoltarea comunităților. În concertele ce se vor desfășura în fiecare seară de festival au fost invitate numai trupe care au legături puternice cu acest concept ecologic: Green Ties, Kempes, Emeric Imre, Radu Captari, Fără zahăr, Zband-trupa tribut Vali Sterian, Scarlet Aura si Nightlosers.

Un numar mare de cluburi de motocicliști vor veni în parteneriat ca voluntari pentru ecologizarea platoului unde se desfasoară evenimentul și a luciului de apă, această acțiune fiind organizată de White Knights MC România. În fiecare zi a festivalului 12,13 și 14 August, participanții se vor bucura de vâslit, de concerte, de ateliere pentru adulti și copii si de concursuri, pe malul celui mai mare lac de acumulare din țară, Lacul Izvorul Muntelui (Bicaz).

Programul Water Fest Ceahlău 2022:

Vineri, 12 august: 

Emeric Imre
Nightlosers

Sâmbătă, 13 august:

Concurs de vâslit canotci de 10+1, organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Rowmania

Concert tribut Vali Sterian
Green Ties
Kempes

Duminică, 14 august:

Radu Captari
Fără Zahăr
Scarlet Aura

 

comments

comments