full screen background image

Filme de neratat la Cinema Ateneu Iași

Iubitorii de filme sunt așteptați la Cinematograful Ateneu cu un program tot mai bogat, unde se regăsesc producții prezentate și premiate la marile festivaluri, cu povești intense și care te țin cu sufletul la gură.

Evenimentul este un film franțuzesc cu Anamaria Vartolomei, distins anul trecut cu Leul de Aur la Veneția. Producția a mai fost distinsă cu Premiul FIPRESCI la Veneția, Premiul Lumière pentru cel mai bun film și Premiul César pentru scenariu adaptare, iar Anamaria Vartolomei a primit Premiu César pentru tânără speranță și Premiul Lumière pentru cea mai bună actriță. Filmul este o poveste despre dreptul femeii de a decide asupra propriului corp.

Elvis este regizat de Baz Luhrmann și este considerat filmul verii 2022. O poveste despre bani, muzică și carieră, spusă într-un mod aparte. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, unde a fost aplaudat 12 minute în șir. Presa internațională notează că „Mișcările de scenă ale lui Austin Butler sunt sexy și hipnotice, iar imaginile opulente sunt țesute laolaltă printr-un montaj la foc rapid și o coloană sonoră pe care se îmbină blues-ul, rock-ul, rap-ul și muzica country”.

Minionii revin pe marile ecrane cu noi povești amuzante. Minionii 2 este filmul care rulează în premieră pentru cei mici și prezintă povestea nespusă a unui băiețel de 12 ani, cu un vis neobișnuit: să devină cel mai mare villain din câți a văzut lumea.

Almanah Cinema. Șase filme scurte reunește șase scurtmetraje, dintre cele mai recente ale lui Radu Jude, care cuprind multiple stiluri și teme, exact ca într-un volum de povestiri. Filmele reunite în proiect sunt „Caricaturana”, „Potemkiniștii”, „Amintiri de pe Frontul de Est”, „Cele două execuții ale Mareșalului”, „A pedepsi, a supraveghea” și „Plastic semiotic”.

Biletele pentru fiecare proiecție sunt puse în vânzare pe site-ul www.cinemaiasi.ro și la casieria Ateneului, la prețul de 15 lei.

Vă recomandăm să citiți și:

Proiecție de gală la Cinema Ateneu Iași

Filme de Oscar, la Cinema Ateneu

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza