full screen background image

Proiect: „Pogromul de la Iași. Memoria locurilor”

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” și Primăria Municipiului Iași lansează marți, 28 iunie, proiectul cultural „Pogromul de la Iași. Memoria locurilor”. Lansarea va avea loc la ora 17.00 în Sala de Consiliu „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași.

Proiectul „Pogromul de la Iași. Memoria locurilor” continuă demersul care îndeamnă la amintire și descoperire a unor povești de viață al căror martor a fost același oraș care astăzi face parte din realitatea noastră.

Prin intermediul fotografiilor, al mărturiilor și al informațiilor istorice, proiectul ne ajută să conștientizăm că străzile pe care le străbatem, clădirile pe care de multe ori le privim indiferenți poartă amprenta unor povești de viață, povara unor tragedii născute din ură.

Platforma digitală realizează o incursiune în trecutul orașului la sfârșit de iunie 1941, descoperindu-l dintr-o perspectivă diferită, cu părți întunecate și, pe alocuri, cu frânturi de speranță și încredere în oameni.

Vă recomandăm să citiți și:

Pogromul de la Iași, evenimente in memoriam

Evenimente în memoria victimelor Pogromului de la Iași

comments

comments