full screen background image

Ședință privind stadiul proiectelor A7 și A8

Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Iași au participat la o întâlnire de lucru cu directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, conducerea Primăriei Municipiului Iași și a Instituției Prefectului. De asemenea, la întâlnire au fost prezenți și reprezentanții companiilor care se ocupă de proiectarea A8.

Tema discuțiilor a fost evaluarea stadiului proiectelor autostrăzilor A7 și A8 și a variantelor de ocolire a municipiului Iași.

„Trebuie să organizăm constant astfel de ședințe de progres, pentru că implicarea autorităților, a mediului politic, atât timp cât este de bună credință, și a societății civile rămâne esențială în succesul, nu doar a acestor două obiective majore de infrastructură, ci a tuturor proiectelor importante pentru dezvoltarea regiunii noastre.

Știți foarte bine că, în ceea ce privește Consiliul Județean Iași și viziunea administrației liberale, autostrăzile A8 și A7 sunt o prioritate. Monitorizăm în continuu stadiul celor două proiecte, avem o relație deschisă cu toți partenerii care lucrează la implementare prin grupul de lucru constituit, iar din punct de vedere instituțional ne-am implicat și am acționat prompt ori de câte ori a fost nevoie pentru a evita orice blocaj birocratic care ar putea cauza întârzieri. Întreg eșichierul politic și societatea civilă trebuie să se unească și să susțină proiectele A8 și A7, fără jumătăți de măsură. Nu mai putem vorbi și peste câțiva ani de cele două autostrăzi ca de un deziderat, ele trebuie să fie proiecte înfăptuite.”, a declarat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Sursa foto: Facebook/CJ Iași

Vă recomandăm să citiți și:

CJ Iași, întrunit într-o ședință de îndată

Ședință extraordinară a CJ Iași. Proiectele votate

comments

comments