full screen background image

Evenimente în memoria victimelor Pogromului de la Iași

Marți, 28 iunie, Primăria Municipiului Iași organizează o serie de evenimente de comemorare a Pogromului de la Iași din 1941. Aceste se vor desfășura în colaborare cu Comunitatea Evreilor din Iași și Rabinul Josef Wasserman, președintele Fundației pentru Promovarea Evreilor Români din Israel.

Seria de evenimente va avea loc sub următorul program:

  • ora 9.30, la Cimitirul Evreiesc din Iași, va avea loc a opta ediție a Marșului Vieții, proiect care marchează un moment simbolic de recunoaştere a meritelor deosebite ale acestei comunităţi în dezvoltarea Iaşului şi o reparaţie morală şi istorică a suferinţelor îndurate în timpul Pogromului de la Iaşi;
  • ora 18.30, la Opera Națională Română Iași, va avea loc concertul „Neuitare”,  susținut de Paula Seling și orchestra Operei Naționale Române Iași în memoria victimelor Pogromului de la Iași.
Concertul „Neuitare” - Eveniment în memoria victimelor Pogromului de la Iași

Concertul „Neuitare” – Eveniment în memoria victimelor Pogromului de la Iași

În perioada 27 – 29 iunie, la Iași a avut loc unul dintre cele mai violente pogromuri din istoria evreilor din România, inițiat de generalul Ion Antonescu, secondat de autoritățile publice locale, împotriva cetățenilor de etnie evreiască din municipiu.

Sursa foto: Wikipedia

Vă recomandăm să citiți și:

Pogromul de la Iași și logica violenței

AUDIO |„Marșul Vieții”, la 80 de ani de la Pogromul de la Iași

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza