full screen background image

Mihai Chirica, după accidentul de joi noapte

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a lansat un apel la Guvern şi Parlament, în urma accidentului tragic produs pe o şosea din Iaşi, joi noapte, în urma căruia patru persoane au decedat şi alte patru au ajuns la spital.

Maşina condusă de o femeie aflată sub influenţa alcoolului a lovit o echipă de angajaţi ai Citadin SA, firmă din subordinea Primăriei, iar primarul Mihai Chirica solicită autorităţilor centrale să ia urgent măsuri pentru a diminua numărul accidentelor auto.

„Cer cu insistenţă Guvernului şi Parlamentului României să ia măsuri ferme pentru descurajarea faptelor şi comportamentelor conducătorilor auto care pun în pericol viaţa oamenilor! Voi cere şi colegilor mei din Asociaţia Municipiilor din România să sprijine aceste demersuri. Pe lângă extinderea reţelei de radare fixe, avem nevoie de prevederi clare şi dure care să pedepsească viteza excesivă, consumul de alcool şi droguri, manevrele periculoase şi şicanele din trafic! Nu avem voie să ne jucăm cu integritatea şi viaţa oamenilor, care devin victime nevinovate ale unor şoferi teribilişti, agresivi sau iresponsabili!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Şoferiţa în vârstă de 39 de ani a ajuns şi ea la spital, însă a refuzat continuarea investigaţiilor şi părăsit unitatea, a transmis Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD Iaşi.

Femeia vinovată de accident are doi copii, unul de 13 ani din prima căsătorie şi altul de 4 ani, cu actualul iubit. Cei doi copii au fost luaţi în grijă imediat după accident de către fostul soţ.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Vă recomandăm să citiți și:

Patru angajați ai Citadin, loviți mortal de o mașină

Iași. Spectacol de dans la Muzeul „Vasile Pogor”

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza