full screen background image

Autoritățile nemțene au discutat despre circulația pe podurile cu probleme din județ

Comitetul pentru Situații de Urgență Neamț s-a întrunit pentru a lua unele hotărâri care vizează circulația pe podurile cu probleme din județ.

Potrivit prefectului Adrian Niță, podurile avute în atenție sunt cele din Tupilați, Girov și Preluca.

La discuții au participat reprezentanți ai Consiliului Judeţean, Secţiei Drumuri Naţionale, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Sistemului de Gospodărire a Apelor şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Niță a precizat că există o expertiză valabilă încă pentru podul de la Girov, dar că acolo “ar trebui cel puţin interzis accesul autovehiculelor de tonaj mare şi permis doar autoturismelor şi microbuzelor, fără accesul autobuzelor”.

Prefectul județului Neamț a mai afirmat că a fost luată în calcul o rută ocolitoare, chiar prin stânga podului, cu ieşire pe lângă stadionul din Girov.

În ceea ce privește podul de la Tupilaţi – potrivit lui Adrian Niță – s-ar putea interzice în totalitate transportul pentru autovehiculele de tonaj mare, urmând ca traficul să se desfășoare semaforizat pe o singură bandă, doar pentru autoturisme şi vehicule destinate intervenţiilor.

Iar la Preluca, vor începe lucrările în partea de jos a podului urmând ca în toamnă să vanseze și în partea superioară.

comments

comments