full screen background image
braconieri

Braconieri piscicoli, prinși în flagrant de jandarmi

Braconieri și de sărbători!  În minivacanța de Rusalii, jandarmii au acționat și pentru combaterea braconajului în habitatele piscicole naturale ale județului, în colaborare cu Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani.

În urma acțiunilor desfăşurate pe râul Prut, precum și în zona acumulărilor Bucecea și Rogojești, jandarmii au aplicat opt sancțiuni contravenționale însumând amenzi de 1500 de lei, în special pentru lipsa unui permis de pescuit valabil.

Sute de sancțiuni și dosare penale

În anul 2021, jandarmii au aplicat nu mai puțin de 120 de sancțiuni contravenționale și au întocmit acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni la regimul piscicol.

Misiunile au fost organizate periodic, în perioada de prohibiție și în afara acesteia, atât împreună cu A.J.V.P.S. Botoșani, cât și cu reprezentanții Comisariatului Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu.

Reguli pentru pescari:

Pentru asigurarea existenței și conservării unui fond piscicol bogat și variat, reamintim pescarilor necesitatea respectării unor reguli de bază în habitatele piscicole naturale, astfel:

-fiecare pescar are obligația de a deține permis de pescuit valabil, lipsa acestuia constituind contravenție sancționată cu amendă de la 300 la 600 de lei;
-este permisă reținerea peștilor doar peste dimensiunea minimă admisă, conform O.U.G. 23/2008 cu completările și actualizările ulterioare; reținerea peștilor sub dimensiunile minime legale se sancționează cu amendă de la 300 la 600 de lei;
-cantitatea maximă ce poate fi reținută zilnic de către un pescar sportiv este de 5 kg, iar pescuitul este permis cu maximum 4 undițe sau 4 lansete cu câte două cârlige fiecare.

 

Vă recomandăm să citiți și:
Hoți de animale trimiși în arest preventiv

comments

comments