full screen background image

Doi lei au ieșit din cușca de la Zoo Rădăuți

Locuitorii din Rădăuți au primit, în această dimineață, un mesaj RO ALERT prin care era semnalată “prezența necontrolată a 2 lei în proximitatea grădinii zoologice”.

Localnicii erau avertizați să evite zona, să păstreze distanța față de animale și să nu încerce să se fotografieze cu ele sau să le hrănească.

Corespondentul nostru, MANUEL COSTACHE, informează că leii au fost depistați operativ de echipele de intervenție formate din polițiști și jandarmi, în afara cuștii, dar în incinta ZOO.

Situația este sub control, nu s-au înregistrat victime.

Referitor la această situaţie, reprezentanţii Primăriei Rădăuţi au comunicat:

“În dimineața zilei de 9 iunie, în timpul igienizării cuștilor, doi lei au părăsit accidental perimetrul acestora și au rămas liberi în parcul Zoo.

Imediat, s-a activat planul pentru situații de urgență, perimetrul parcului Zoo fiind asigurat de forțele de ordine (Poliție, Jandarmerie și Poliție Locală). A fost chemat medicul veterinar Constantin Lazăr, care a tranchilizat ambele feline, (ora 09:32 – leoaica, ora 09:36 – leul). Perimetrul parcului Zoo este în siguranță în momentul actual!

Mulțumim autorităților și medicului veterinar Lazăr Constantin, care au gestionat cu profesionalism această situație!

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de mesajul RoAlert. Vă asigurăm că nicio clipă populația municipiului Rădăuți nu a fost pusă în pericol, mai mult, în acel moment, în parcul Zoo nu existau vizitatori!”

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/06/07/asociatia-radautiul-civic-premiata-pentru-sprijinul-acordat-refugiatilor-din-ucraina/

comments

comments