full screen background image

Iașul va avea un nou Complex Sportiv

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”  (UAIC) din Iași va avea un Complex Sportiv. Pe lângă Facultatea de Educație Fizică și Sport, de acesta va beneficia toți ieșenii.

Complexul sportiv va fi compus din bazin de înot de dimensiuni olimpice, sală de sport multifuncțională, sală de forță și parcare. În sala de sport multifuncțională se vor practica atât activități sportive individuale cât și de echipă. Parcarea va fi prevăzută și cu locuri destinate persoanelor cu dizabilități. De asemenea, la exterior vor fi amenajate o pistă de alergare, spații verzi și căi de acces.

„Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iași are o Facultate de Educație Fizică și Sport, dar nu are un teren, o bază sportivă modernă, care să răspundă cerințelor formative pentru studenți (…) Am făcut studiul de fezabilitate, suntem în etapa de proiectare. După proiectare, vom face licitația de execuție a lucrării”, a subliniat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC Iași, în cadrul emisiunii Față în față cu Andrei Giurgia.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Biroul Executiv  al Consiliului de Administraţie al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) a avizat, pe data de 17 mai, studiul de fezabilitate pentru Complexul sportiv.

Vă recomandăm să citiți și:

Față în față cu noile proiecte ale UAIC Iași

UAIC Iași, pe locul al doilea între universitățile românești în clasamentul Webometrics

comments

comments