full screen background image

Iași: Intrarea la muzee, cu deșeuri reciclabile

Pe 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului, ieșenii pot vizita gratuit trei muzee – Muzeul „Vasile Pogor”, Casa Dosoftei sau Casa Muzeelor , oferind la schimb materiale reciclabile.

Consiliul Județean Iași, în parteneriat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate și Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează în cadrul campaniei ,,Iași Mai Verde”, acțiunea „Respectăm natura, Promovăm cultura!”. Evenimentul are rolul de a atrage atenția asupra nevoii de a crește gradul de colectare selectivă și de a valorifica deșeurile.

„Grija față de mediul înconjurător trebuie să devină un stil de viață pentru ca, prin acțiuni zilnice, să contribuim la protejarea locurilor din jurul nostru și a naturii. Momente precum Ziua Mondială a Mediului, Ziua Pământului, Ziua Internațională a Pădurilor și alte ocazii asemănătoare sunt semnalul nostru de alarmă: trebuie să acționăm și trebuie să acționăm acum pentru viitorul planetei. Este mai ușor decât ne imaginăm să facem fapte bune pentru mediu, să aruncăm deșeurile separat acolo unde le este locul, să nu le lăsăm în natură, unde vor deveni surse de poluare pentru apă, pământ, păduri și, în final, ne vor afecta tot nouă calitatea vieții”, a punctat președintele CJ Iași, Costel Alexe.

Vizita în cadrul celor trei muzee din Iași se face pe baza unui bilet verde. Acesta poate fi obținut direct de la casele de bilete ale muzeelor, în schimbul a 5 deșeuri reciclabile din categoria plastic (pet-uri), aluminiu (doze de bere sau suc) și sticlă (ambalaje de sticlă). Un bilet verde = 5 materiale reciclabile, din aceeași categorie sau combinate. Pentru a vizita toate cele cinci muzee din cadrul Casei Muzeelor, vizitatorii trebuie să ofere la schimb 15 materiale reciclabile.

Sursa foto: MNLR Iași

Vă recomandăm să citiți și:

În Neamț a demarat proiectul Școala mea reciclează

Regulamentul privind colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile în Fălticeni intră în vigoare pe 1 martie

comments

comments