full screen background image

Protecția Consumatorilor Neamț atrage atenția la jucăriile de pe piață

În contextul Zilei Copilului, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Neamț atrage atenția în legătură cu pericolele generate de unele jucării care se vând pe piață.

Tocmai de aceea – spun  inspectorii – este important să achiziționați jucării numai din magazine sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare, de care va fi nevoie în cazul unei reclamații.

Alegeți întotdeauna jucării potrivite pentru vârsta copilului, capacitățile și aptitudinile sale.

Jucăriile trebuie să fie însoțite de avertismente generale privind grupa de vârstă recomandată, deoarece jucăriile care nu sunt destinate unui grupe de vârsta specifice pot să îi rănească.

Verificați dacă produsele au marcate, în mod vizibil, coordonatele producătorului sau importatorului, numărul unic de identificare a jucăriei și marcajul de conformitate al Uniunii Europene.

De asemenea verificați existența instrucțiunilor de utilizare și a avertismentelor specifice, traduse obligatoriu în limba română.

Părinții sunt sfătuiți să nu cumpere jucării cu părți mici, detașabile, pentru copiii sub 3 ani, deoarece aceștia au tendința să bage jucăriile în gură și pot să se înece cu părțile mici.

 

VĂ MAI RECOMANDĂM SĂ CITIȚI

Ziua Copilului – marcată la Piatra-Neamț

 

 

 

 

comments

comments