full screen background image

CAR Învăţământ Fălticeni deschide agenţie la Râşca

CAR Învăţământ Fălticeni anunţă că miercuri, 1 iunie, cu începere de la ora 12, va deschide o nouă sucursală, în comuna Râşca.

Aceasta este cea de.a 25-a agenţie CAR Învăţământ Fălticeni din judeţ.

C.A.R. Învățământ Fălticeni își are rădăcinile mult în trecut când, în 1926, a luat fiinţă Banca Corpului Didactic Primar al judeţului Baia în imobilul în care funcţionează şi în prezent.

După naţionalizarea din 11 iunie 1948 de către regimul comunist instaurat în România, prin Decretul nr.358 din 19 august 1949 a primit titulatura de Casă de Ajutor Reciproc, funcţionând pe lângă sindicate şi deservind personalul din învăţământ. Politica financiară privind pensionarii, în urmă cu aproximativ 16 ani, era că în momentul pensionării aceştia pierdeau calitatea de membri, mulţi dintre ei devenind membri ai C.A.R. Pensionari. Ulterior, prin modificarea statului, mulţi pensionari au preferat să rămână în continuare membri activi. Gama serviciilor a fost extinsă şi la alte categorii de salariaţi atât din domeniul bugetar cât şi din cel privat. Din punct de vedere teritorial, în momentul de faţă, ne adresăm tuturor persoanelor care obțin venituri de natură salarială de pe întreg teritoriul judeţului Suceava, astfel: municipiile Suceava, Câmpulung-Moldovenesc, Gura Humorului, Rădăuţi, Vatra-Dornei, oraşele: Liteni, Solca, Siret, Dolhasca, Vicovu de Sus şi din comunele: Rădăşeni, Mălini, Slatina, Baia, Boroaia, Cornu-Luncii, totalizând un număr de 18 puncte de lucru, incluzând sediul central de la Fălticeni.

De o deosebită importanţă în evoluţia C.A.R. Învăţământ Fălticeni I.F.N. a fost faptul că, după ce Uniunea Judeţeană a C.A.R. Suceava a hotărât, cu de la sine putere, fără să ne consulte, dezafilierea de la Uniunea Naţională, în anul 2005, în Conferinţa din ianuarie 2006 s-a luat hotărârea dezafilierii de la Uniunea Judeţeană a C.A.R. Suceava. Acest fapt a avut loc în urma discuţiilor purtate cu Biroul Executiv al U.N.C.A.R. de la Bucureşti şi din dorinţa de a funcţiona legal. Ca urmare am fost acceptaţi să ne afiliem direct la Uniunea Naţională a C.A.R.-urilor din România.

În prezent unităţile C.A.R. nu mai funcţionează ca simple organizaţii obşteşti, ele îşi desfăşoară activitatea în temeiul Ordonanţei Guvernului nr.28 din 2006 referitoare la reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, aprobate prin legea nr.266 din 2006 şi în temeiul legislaţiei financiar- contabile şi a Legii nr. 122 din 1996 privind regimul juridic al Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaţilor şi unităţilor acestora, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Obiectivul principal al C.A.R. Învățământ Fălticeni în ultimii ani a fost creşterea numărului de membri, realizarea unei bune capitalizări a casei, înfiinţarea de noi agenţii de lucru, oferirea de servicii conexe și de asistență socială în limitele permise de legislație și, nu în ultimul rând, extinderea casei în întreg județul Suceava astfel încât să putem veni în sprijinul cât mai multor oameni care doresc să apeleze la servicii de întrajutorare financiară.

Lista agenţiilor C.A.R. Învățământ Fălticeni IFN din județul Suceava o găsiţi AICI.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/02/10/car-invatamant-falticeni-a-deschis-o-noua-sucursala-in-municipiul-suceava/

comments

comments