full screen background image
Iulian Rotariu

Iulian Rotariu pe locul doi la ultramaratonul din Namibia

Iulian Rotariu continuă să uimească lumea prin forța, determinarea și ambiția sa, alergând în cele mai extreme condiții.
Chiar dacă nu a reușit să ocupe prima treaptă a podiumului la ultramaratonul din deșertul Namibia, așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, locul secund este mai mult decât onorant.
Nu doar că a reușit să termine cursa de 520 de kilometri, spre deosebire de alți opt concurenți care au abandonat competiția după primele etape, dar a fost un adversar puternic pentru elvețianul Marco Jaeggi, ocupantul locului 1. Mai mult, două zile consecutiv, a trecut primul linia de finish.
Iulian Rotariu

Cel mai greu ultramaraton

The Track Namibia este unul dintre cele mai grele ultramaratoane din lume! Pe lângă distanța de 520 km (parcursă în nouă etape), concurenții au avut de înfruntat temperaturi extreme, ziua peste 50 de grade, noaptea sub zero grade.

Și de această dată, angajatul ISU Botoșani va susține cauza părinților copiilor cu autism din Botoșani.

Iulian nu este la prima experiență în deșertul Namibia, considerat cel mai vechi de pe planetă.

În 2017 a participat la un ultramaraton de 250 de kilometri, organizat de  4 Deserts.
De această dată, dificultatea este dată de faptul că are de parcurs o distanță dublă și că va alerga doar în desert și nu pe malul oceanului Atlantic, așa cum a fost în urmă cu cinci ani.

De 5 ori CAMPION

În vârstă de 46 ani, Iulian a participat și a câștigat toate cele cinci curse extreme organizate în Australia (522 km – șapte etape), Mozambic (220 km – cinci etape), Vietnam (160 km în patru etape),  Bolivia (220km – în șase etape) și Laponia Finlandeză (237 kilometri în 48 de ore de alergare non-stop).
Nu numai că a reuşit să se claseze pe locul I, dar și să stabilească, de două ori (Australia și Bolivia) un record al întrecerilor.
Subofiţer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, plutonier adjutant Iulian Rotariu a participat la mai multe competiţii de anduranţă, alergând în scop caritabil, pentru a sprijini activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani.

Vă recomandăm să citiți și:

IULIAN ROTARIU A ÎNCEPUT CURSA DIN NAMIBIA

comments

comments