full screen background image

Acord de cooperare între Iași și Raionul Orhei

Consiliul Județean (CJ) Iași a aprobat încheierea Acordului de Cooperare între județul Iași și Raionul Orhei din R. Moldova.

Prin acesta, cele două părți vor colabora în domenii de interes reciproc , vor promova schimburile de experiență și bune practici în vederea implementării unor proiecte de dezvoltare economică și socială în beneficiul celor două comunități.

„Parteneriatele pe care le încheiem cu raioanele din Republica Moldova, și avem acum peste 20, ne oferă un potențial uriaș de dezvoltare a comunităților noastre. Cooperarea se referă în special la dezvoltarea locală, economie, educaţie, cultură, turism, sport, tineret, sănătate, asistenţă socială și accesarea de fonduri europene”, a precizat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Importanța legăturii dintre Iași și Orhei

„Ne dorim ca în raionul Orhei să avem cât mai multe investiţii româneşti, care ar aduce plus valoare
dezvoltării regiunii noastre. În acelaşi timp, este extrem de important ca oamenii de afaceri din judeţul Iaşi şi cei din raionul Orhei să aibă posibilitatea de a se cunoaşte între ei, pentru a putea face schimb de experienţe şi pentru a pune bazele unor relaţii de parteneriat şi cooperare reciproc avantajoase”, a transmis președintele Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, potrivit Vestea Iașului.

Sursa foto: or.md

Vă recomandăm să citiți și:

Primăria Mihai Eminescu: Rugăm locuitorii să coopereze

Memorialul Ipotești a aderat la o platformă dedicată cooperării diasporei academice

 

comments

comments