full screen background image

Un nou pas pentru Autostrada A7 Bacău – Pașcani

Miercuri, 25 mai, Guvernul Românei adoptată indicatorii tehnico – economici pentru Autostrada A7 Bacău – Pașcani.

În ședința de miercuri a Guvernului României, condus de premierul liberal Nicolae Ciucă, se adoptă HG pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții „Autostrada Bacău – Pașcani “, județele Iași, Bacău și Neamț. Data de 6 iunie este termenul de primire a variantei finale de proiect tehnic după care urmează ultimul pas așteptat, și anume licitația de execuție.

Finanțarea pentru execuția lucrărilor aferente Autostrăzii Bacău-Pașcani va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Orice kilometru de autostradă care va eficientiza rețeaua de transport spre și dinspre Moldova este un câștig pentru regiunea noastră și județul Iași, inclusiv. Autostrada A7 nu este în competiție cu celălalt proiect major mult-așteptat de ieșeni, respectiv Autostrada A8, întrucât cele două urmăresc conectivități regionale diferite și scopuri variate. Avem nevoie de Autostrada A7 pentru conexiunea firească dintre regiunea de Nord-Est și regiunea de dezvoltare București – Ilfov, respectiv dintre capitala Moldovei și capitala României.
La fel ca A8, autostrada A7 are o deosebită importanță strategică pentru dezvoltarea regiunii de Nord-Est, aceasta fiind cuprinsă integral la finanțare prin PNRR. Legătura pe cale rutieră între Moldova și Capitală este esențială pentru relațiile economice inter-regionalea”, declarat Alexandru Muraru, președintele PNL Iași.

Acest sector de 77 kilometri din Autostrada A7 cuprinde 112 poduri, pasaje, viaducte, structuri casetate, 9 noduri rutiere, 4 parcări securizate, 4 parcări de scurtă durată, un centru de întreținere și coordonare, 50 de spații de încărcare pentru autoturisme electrice și 140 de hectare de perdele forestiere cu rol de protecție. Din cei 77 de kilometri, 30 kilometri vor fi pe teritoriul județului Iași, pe raza localităților Mircești, Hălăucești, Mogoșești-Siret, Stolniceni-Prăjescu și Pașcani.

Sursa foto: HotNews

Vă recomandăm să citiți și:

Un nou pas pentru Autostrada Bacău – Pașcani. Au fost avizați indicatorii tehnico – economici

AUDIO EXCLUSIV | Marius Dangă, despre Autostrada A8: S-a ajuns la un numitor comun și sunt sigur că  se va ajunge la o soluție mai bună

comments

comments