full screen background image

Copil cu arsuri grave, salvat de medici

La începutul lunii aprilie, un incendiu la casa unei familii din comuna Tăcuta, județul Vaslui, a provocat o întreagă tragedie. Flăcările, pornite de la o sobă, s-au extins foarte rapid către o cameră în care se aflau 3 copii. Tatăl acestora a reușit să-i scoată din casă, dar din cauza arsurilor extrem de grave o fetiță de 3 ani s-a stins în brațele medicilor.

Unul dintre copii a fost internat cu arsură de căi aeriene superioare și inferioară, arsură prin flacără pe 11% din suprafața corporală. Medicii chirurgi au reușit să-i salveze viața.

Ultimul dintre copii a fost internat în spital mai bine de o lună cu răni destul de grave. Medicii din Iași au reușit să-i salveze viața și l-au externat în weekend.

„Avem o veste minunată: cel de-al doilea pacient ars în incendiul de la Tăcuta, internat în cadrul Unităţii Funcţionale de Arşi cu arsuri de gradul III pe aproximativ 46% suprafaţa corporală şi arsuri de căi aeriene superioare şi inferioare a fost externat în weekend.

Evoluţia ulterioară a pacientului va fi monitorizată în regim ambulator. Suntem foarte fericiţi că încă un pacient ars grav a putut fi salvat în cadrul spitalului nostru!”, a precizat Sidonia Susanu, Coordonator, Unitatea Funcțională de Arși Spitalul de Urgență pentru Copii “Sf Maria” Iași.

Tatăl a murit la câteva zile după incendiu, într-un spital din Germania în care fusese transferat cu arsuri pe 50 la sută din suprafața corpului.

Vă recomandăm să citiți și:

FOTO | Incendiu într-un bloc din Botoșani! Zeci de persoane evacuate

Incendiu violent într-o comună din județ! Un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale

comments

comments