full screen background image

Maia Sandu, discurs în fața Parlamentului European

Miercuri, 18 mai, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a susținut un discurs în fața Parlamentului European prin care a făcut apel la țările UE să susțină aspirațiile europene ale țării sale.

Maia Sandu- În cadrul vizitei la Bruxelles

Maia Sandu- În cadrul vizitei la Bruxelles

În discursul susținut în fața Parlamentului European, Maia Sandu a subliniat modul în care invazia Rusiei a reamintit de trecutul îngrijorător al Europei cu „acaparări de regiuni, cuceriri geopolitice și sfere de influență”. De asemenea, a punctat modul în care Republica Moldova și cetățenii săi au reacționat la șocul, agonia și incertitudinea Războiului din țara vecină cu amabilitate, generozitate și compasiune.

Tot în contextul Războiului, R. Moldova a depus o cerere oficială de aderare la Uniunea Europeană în luna martie a acestui an.

„Suntem conştienţi de faptul că trebuie luate decizii politice la nivelul UE. De asemenea, suntem conştienţi de faptul că aceste decizii nu sunt simple. Dar acordarea statutului de ţară candidată Republicii Moldova este decizia corectă. Locul nostru este în Uniunea Europeană”, a declarat președinta Maia Sandu.

De asemenea, tot în ceea ce privește agresiunea Rusiei, președinta Republicii Moldova a mai subliniat că țara sa a condamnat imediat Războiul împotriva Ucrainei.

Discursul său a fost aplaudat puternic de către parlamentarii europeni.

Vă recomandăm să citiți și:

VIDEO | Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în vizită oficială în România

VIDEO | Republica Moldova și-a închis spațiul aerian. Cursele sunt redirecționate la Iași

comments

comments