full screen background image

Asociația ACVO, în mijlocul prietenilor naturii

210 copii din școli din Pașcani și Târgu Frumos au participat la a doua ediție a proiectului „Prietenii naturii”, implementat de către Asociația ACVO cu scopul de a  forma comportamente pozitive față de mediul înconjurător în rândul celor mici. Elevii au discutat cu echipa Asociației ACVO despre poluare și combaterea acesteia, metode de economisire a resurselor, ecologie și modele de bune practici și au primit cărți educative despre planetă, mediu și apă. 

Acțiunea a avut loc în rândul elevilor de clasele a III-a și  IV-a de la Școala Gimnazială Gâștești, Școala Gimnazială „Ion Creangă” Târgu Frumos și Școala Gimnanzială „Garabet Ibrăileanu” Târgu Frumos.  Cu toții au realizat desene interesante cu apa, de la circuitul apei în natură, la cascade, râuri, lacuri, mări și oceane, picături de apă ghidușe, animale și plante pe malurile apelor, au transmis mesaje puternice despre efectele poluării asupra a tot ce ne înconjoară și au îndemnat la responsabilitate.  

„Generațiile de astăzi sunt mult mai interesate de protecția mediului, iar asta și datorită  programelor desfășurate de cadrele didactice, pentru care le felicităm. Este necesar ca cei mici să înțeleagă pe deplin implicațiile poluării, a consumului nesustenabil de resurse pentru ca, alături de noi, adulții, să contribuie la curățarea planetei și păstrarea acesteia în condiții optime. Ne bucurăm că putem implementa astfel de proiecte și ne dorim ca, atunci când vor fi mari, să aibă dorința de a se implica, la rândul lor, în promovarea exemplelor de bune practici”, a spus dr.ing. Mihail Doruș, Președintele Asociației ACVO. 

„Prin desenele realizate, elevii participanți la proiect au evidențiat rolul apei în natură și au exemplificat masurile impuse în cazul acțiunilor necontrolate ale oamenilor în privința mediului înconjurător. Este un proiect primit cu drag de către copii și cadrele didactice, de ajutor pentru ca elevii să conștientizeze importanța acțiunilor noastre de zi cu zi asupra naturii”, a precizat prof. Larisa Mihaela Chelaru, Directorul Școlii Gimnaziale „Garabet Ibrăileanu” din Târgu Frumos. 

Proiectul face parte din seria acțiunilor ACVO dedicate mediului înconjurător. Asociația ACVO a fost înființată de către compania ApaVital, la începutul anului 2018, pentru a da viață proiectelor sale de responsabilitate socială și de implicare în comunitate. Câteva dintre temele importante din agenda asociației sunt dezvoltarea urbană, protecția sustenabilă a mediului, spiritul civic și spiritul de colaborare între oameni, evoluția personală și autocunoașterea.

Vă recomandăm să citiți și:

Bibliotecile ACVO – mii de cărți donate școlilor din județul Iași

Asociația ACVO | De Ziua Pământului, copiii au transmis cum și-ar dori să arate planeta viitorului

comments

comments