full screen background image

Transport electric metropolitan în Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că astăzi a fost depus, prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), proiectul cu finanțare europeană pentru proiectul „Sistem de transport public ecologic metropolitan – etapa I”.

Valoarea proiectului depus este de 23,256 de milioane de euro, cu TVA, din care 21,32 milioane de euro pentru achiziția autobuzelor electrice și 1,93 de milioane de euro pentru stațiile de încărcare.

Din Zona Urbană Funcțională fac parte municipiul Suceava, orașul Salcea şi comunele Adâncata, Bosanci, Ipotești, Moara, Mitocul Dragomirnei, Pătrăuți şi Șcheia.

“Sperăm să fie implementat cât mai repede acest proiect, să beneficieze de transport electric și localitățile limitrofe municipiului Suceava.”, a declarat Lungu.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2021/10/13/audio-primaria-suceava-va-achizitiona-10-autobuze-electrice-mici-exclusiv-pentru-transportul-elevilor/

Introducerea sensului unic de circulație pe bulevardele principal și George Enescu din municipiul Suceava va fi implementată după aducerea ultimelor 15 autobuze electrice livrate de firma Solaris din Polonia.

Viceprimarul LUCIAN HARȘOVSCHI a declarat, pentru Radio VIVA FM, că o altă condiție este amenajarea unui sens giratoriu la intersecția bulevardului principal cu Calea Obcinilor, în zona OMV.

comments

comments