full screen background image
proiecte

Proiecte în valoare de aproape 12,5 milioane de euro pentru Botoșani

Proiecte în valoare de aproape 12,5 milioane de euro au fost  depuse astăzi de Primăria Municipiului Botoșani prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Acestea acoperă o parte din nevoie sociale și de mediu ale municipiului.

Care sunt proiectele

Primul proiect prevede modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale Municipiului Botoșani prin achiziția de autobuze ecologice, în valoare de 5,3 milioane euro. Acesta prevede achiziția a 11 autobuze electrice, 13 stații de încărcare lentă la autobază și 4 stații de încărcare rapidă pe traseu.

Al doilea proiect, în valoare de 1 milion de euro, are în vedere construirea unei rețele de stații inteligente de autobuz și modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Botoșani. Stațiile vor fi dotate cu totemuri digitale, 10 automate de emitere tichete călătorii/ încărcare carduri, software e-ticketing, software informare călători.
Al treilea proiect are o valoare de 2 milioane de euro și vizează susținerea transportului alternativ prin realizarea unui circuit de piste de biciclete la nivelul Municipiului Botoșani. Vor fi amenajate trei trasee.
Și nu în cele din urmă, edilii vor să construiască locuințe pentru tineri care provin din grupuri / comunități vulnerabile la nivelul municipiului Botoșani. Proiectul depus are o valoare estimată de 4 milioane de euro și prevede construcția a 16 garsoniere, 32 de apartamente de 2 camere și 16 apartamente cu 3 camere.

Proiectele au fost depuse în cadrul Componentei 10 – Fondul Local din cadrul PNRR.

proiecte proiecte

Alte proiecte așteaptă finanțare

Primăria Municipiului Botoșani a mai depus în luna martie 2022, prin PNRR, cereri de finanțare pe „Valul Renovării” pentru 9 proiecte de reabilitare energetică a clădirilor publice. Valoarea acestora este de 17,7 milioane de euro.

Vă recomandăm să citiți și:

Cinci drumuri de piatră din județul Botoșani vor fi asfaltate
Liceul Pedagogic reabilitează două clădiri importante

comments

comments