full screen background image

Kasta Morrely Fashion Week 2022. Spectacol de modă sustenabilă și eleganță

Luna mai a debutat cu evenimentul cultural de modă Kasta Morrely Fashion Week spring/summer 2022, din cadrul Festivalul Industriilor Creative®, ediția a XI-a cu public, desfășurat la Centrul de Evenimente Agora din Iași, împreună cu Târgul „Moda pentru mâine” și o serie de evenimente dedicate industriilor creative.

Kasta Morrely Fashion Week este parte din proiectul „Sustenabilitatea Modei în lumina reflectoarelor, noi trenduri de Învățare Interculturală”, proiect co-finanțat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, lider de proiect Asociatia Kasta Morrely. În cadrul proiectului au fost create două colecții interculturale de promovare a modei sustenabile, realizate de o echipă de designeri de la Katty Fashion România, Intercultural for All Portugalia și Universitatea Sfax Tunisia, respectând principiile modei sustenabile și specificul tradițional din fiecare țară reprezentată. 

Colecțiile fac parte dintr-un program mai amplu de activități ale proiectului internațional coordonat de Kasta Morrely, prin care s-au desfășurat în România, Portugalia și Tunisia cursuri de formare gratuite, seminare informativ-educative, activități de dezvoltare profesională de tip job shadowing pentru tinerii la început de carieră în sectorul industriilor culturale si creative. Festivalul Kasta Morrely Fashion Week s-a completat cu evenimentele de modă desfășurate în Portugalia și Tunisia, care au atras un public și o participare deosebit de numeroasă în cele trei orașe în care s-au desfășurat.

Seara a treia spectacolului de modă Kasta Morrely Fashion Week primăvară/vară 2022 a fost deschisă cu un moment de solidaritate sub egida #StandWithUkraine. 

AMARIGE  FASHION  GROUP a prezentat colecția OKSANA MUKHA din Ucraina, o marcă de lux pentru rochiile de mireasă și de seară pentru femei. Amarige Fashion Group este o destinație haute-couture, de înaltă clasă și rafinament vestimentar, pentru miresele stilate și femeile cu bun gust. În ultimele trei decenii Oksana Mukha a devenit un epicentru pentru moda de mireasă de lux, câștigând pozițiile de top în piețele europene și globale, continuând să obțină fără încetare admirația femeilor din întreaga lume.

KASTA MORRELY JUNIOR este un departament specializat înființat la initiativa membrilor asociației care au dorit să își implice copiii în proiecte și programe cultural educative specifice vârstei lor. Aceștia au prezentat un moment Teatru de Modă intitulat „Strălucirea imperiului”. 

LILY OF THE VALLEY din Sibiu a continuat festivalul de modă cu un moment dedicat modei sustenabile. Pentru colecția de Primăvară-Vară 2022 Lily of The Valley reflectă feminitatea inspirându-se din frumusețea primăverii. Folosind materiale naturale rafinate și broderii în nuanțe organice oglindind natura, colecția „Spring Blossom” sugerează un sentiment de rafinament și elegantă, fiecare piesă purtând amprenta primăverii printr-o broderie unicat. Colecția este un exemplu că moda sustenabilă este elegantă, versatilă și exprimă feminitatea.

DISIA COUTURE din Craiova a lansat o colecție ce poartă semnătura Dianei Afrenie, compusă din piese rafinate pentru doamnele și domnișoarele elegante, cu un design și o coloristică inspirate din natură și peisaje.Designul vestimentar este un mod de exprimare a creativității, a frumosului și al disciplinei care îi caracterizează modul de lucru al Dianei Afrenie, însoțită de specializările în design vestimentar, tipar și croitorie pe care aceasta le-a urmat. 

Brandul la modă NICOLETA OBIȘ din Satu Mare a lansat pe podiumul Kasta Morrely Fashion Week colecția capsulă summer 2022 intitulată „Freedom”. Adeptă a sustenabilității modei, Nicoleta Obiș aduce în lumina reflectoarelor ținute concepute cu materiale din fibre naturale, lână, bumbac. Motivația designerului pornește de la cuvintele „Îndrăznește mai mult” care au determinat-o să depășească limitele obișnuitului, produsul său finit fiind unul de o calitate superioară cu detalii care necesită o atenție specială.

VICTORIA SAVA din București a revenit pe podiumul Kasta Morrely pentru lansarea unei colecții inspirată din portul popular, care îmbină tradiția cu modernitatea. Combinând clasicul-elegant cu versatilul și comoditatea, Victoria Sava propune un design vestimentar glamour îmbinat cu elemente de tradiție, luând în considerare importanța fiecărui detaliu pentru a sublinia feminitatea și ajunge la ținute unicat. 

Kasta Morrely Fashion Week spring/summer 2022 s-a încheiat, conform tradiţiei acestui festival, cu un moment dedicat echipelor de specialitate ale Festivalului Industriilor Creative®, în care reprezentanţi din cadrul echipelor de organizatori, make-up artiști, hair-stiliști, designeri, voluntari, securitate, fotografi, videografi, manechine pregătite conform Standardului ocupațional, au defilat pe podium în aplauzele publicului.  

Mai multe informaţii puteți afla de pe pagina oficială a proiectului www.fashionfortomorrow.com și de pe paginile oficiale social media

https://www.facebook.com/KastaMorrelyFashionWeek

https://www.instagram.com/kastamorrelyfashionweek/

https://www.youtube.com/c/KastaMorrelyFashionWeek/

comments

comments