full screen background image

Deschiderea Festivalului Industriilor Creative

Festivalul Industriilor Creative® Kasta Morrely Fashion Week, ediția a XI-a cu public s-a desfășurat la Iași în perioada 29 aprilie – 1 mai 2022. 

Kasta Morrely Fashion Week aduce un concept inovator care îmbină sustenabilitatea modei și interculturalitatea, fiind integrat în proiectul cultural „Sustenabilitatea Modei în lumina reflectoarelor, noi trenduri de Învățare Interculturală”, proiect co-finanțat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

Acest proiect este unul de referință pentru sectorul industriilor culturale și creative fiind primul de acest fel finanțat de programul Europa Creativă, cel mai important program al Uniunii Europene dedicat sprijinirii domeniilor creative, culturii și audiovizualului

Desfășurat de Centrul de Evenimente Agora din Iași, evenimentul cultural internațional Kasta Morrely Fashion Week a avut onoarea să debuteze cu intonarea imnului României în acompaniamentul muzicii Orchestrei de suflători a Municipiului Iași, condusă de dirijor Gil Negrei.

Tot în acest moment de deschidere, publicul a putut urmări și un moment de modă, simbolic, cu denumirea #StandWithUkraine, un mesaj sub semnul căruia comunitatea internațională profesionistă de modă și-a manifestat solidaritatea cu poporul ucrainian.

Programul spectacolelor de modă Kasta Morrely Fashion Week spring/summer 2022 a debutat cu o premieră: lansarea colecției binecunoscutului designer de onoare al festivalului, ADDY VAN DEN KROMMENACKER. Numele acestui creator de modă a facut înconjurul lumii, creațiile sale fiind o prezență constantă pe covorul roșu de la celebrele Premii Oscar, concursul Eurovizion, marile evenimente ale Caselor Regale din Olanda și Spania și la festivaluri profesioniste de film, muzică, modă ale lumii.

Spectacolul de modă a continuat cu colecție interculturală de promovare a modei sustenabile, realizată de către o echipă de designeri de la Katty Fashion România, Intercultural for All Portugalia și Universitatea Sfax Tunisia, respectând principiile modei sustenabile și specificul tradițional din fiecare țară reprezentată. 

Brandul la modă MORRELY COUTURE a debutat pe podiumul KMFW cu un spectacol de modă în care manechine au fost și doamnele Programului de Stilare Personalizată Kasta Morrely, doamne care sunt exemple de reușită în comunitate, în familie, lideri în domeniile lor activitate. Colecțiile Morrely Couture prezintă broșe și jabouri unicat, pălării accesorizate manual, pin-uri elegante pentru costumele domnilor, accesorii pentru păr, acestea fiind o alegere firească pentru persoanele cu stil care se remarcă prin bunul gust vestimentar.

Brandul la modă BUTICUL EVEI a lansat pe podiumul KMFW colecția de vară 2022. Buticul Evei este un atelier românesc și unul dintre cele mai reprezentative magazine online de fashion-shopping din România, unde puteți găsi la prețuri accesibile o gamă selecționată de ținute casual sau elegante precum rochii, salopete, treninguri mama și copiii.

Programul de Leadership pentru Copii KASTA MORRELY KIDS a prezentat un spectacol de modă intitulat „În jurul lumii prin Teatru de Modă”. Kasta Morrely Kids este un departament specializat înființat la inițiativa membrilor asociației care au dorit să își implice copiii în proiecte și programe cultural educative specifice vârstei lor.

Facultatea de Arte Vizuale și Design Iași, Universitatea Națională de Arte George Enescu Iași, a prezentat colecția vestimentară intitulată „Entropia”, concepută ca un manifest, ce evidențiază necesitatea conectării între indivizi, mediul (oraș/societate) și universul în care trăiesc. Colectia reprezintă un îndemn spre a deveni mai responsabili și este realizată după principiile modei circulare.

Școala de modă și teatru din Chișinău a prezentat un moment coregrafic ce îmbină moda și teatrul scenic dar și o costumație deosebită semnată de Natalia Nuța “Life of Phoenix – Angel vs Demon”, cu un mesaj destul de actual și profund – lupta dintre bine și rău, în care victoria acestei confruntări trebuie să îi revină mereu binelui.

Prima seară Kasta Morrely Fashion Week ediția a XI-a cu public s-a încheiat cu prezentarea de modă a designerului SIMONE PERRICONE invitat special din #Italia. Simone Perricone este un promotor al modei circulare, ținutele sale sunt realizate manual din materiale a căror destinație a fost reinterpretată.

Pe parcursul celor zece ediții anterioare desfasurate cu public și trei ediții digitale, pe podiumul internaţional ieșean Kasta Morrely Fashion Week și-au lansat colecțiile peste 100 de designeri și case de modă din România, Europa, Asia şi America. 

Fiecare ediție Kasta Morrely Fashion Week a urmărit constant să păstreze caracterul de originalitate și noutate pe podium, prin expertiza calificată a organizatorilor, manechine pregătite în Teatru de Modă® și o selecție riguroasă a designerilor și caselor de modă participante.

Mai multe informaţii puteți afla de pe pagina oficială a proiectului www.fashionfortomorrow.com și de pe paginile oficiale social media:

https://www.facebook.com/KastaMorrelyFashionWeek

https://www.instagram.com/kastamorrelyfashionweek/

https://www.youtube.com/c/KastaMorrelyFashionWeek/

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza