full screen background image

Rețea Educațională transfrontalieră Botoșani- Hliboca

Autoritățile din județul Botoșani și Raionul Hliboca au prezentat, astăzi, într-o conferință comună, proiectul Proiectul transfrontalier BEDUN – “Rețea educațională transfrontalieră între județul Botoșani și Raionul Hliboca”.

Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Nistor, administrator public al județului și echipa de proiect a Consiliului Județean Botoșani au primit vizita unei delegații ucrainene condusă de Olena Badiuk, vicepreședinte Consiliul Local Hliboca.
Din partea Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava a fost prezent Cezar Grozavu, director executiv, alături de alți colegi.

Proiectul, în valoare de 254.767 euro, a fost depus de către Consiliul Județean Botoșani în parteneriat cu Consiliul Raional Hliboca în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020. Durata de implementare este 28 luni, respectiv: 1 ianuarie 2020 – 30 iunie 2022.

Investiții în Botoșani și Dorohoi

Prin intermediul acestui proiect, cele două școli speciale aflate în subordinea Consiliului Județean, „Sfântul Stelian” și „Ion Pillat” Dorohoi, beneficiază de investiții consistente în valoare de 154.442 de euro.
Pe lângă finanțarea nerambursabilă, Consiliul Județean vine și cu un aport propriu de peste 40.000 de euro.

Școala Profesională Specială „Sfântul Stelian” va beneficia de cabinete de fizioterapie, logopedie și ateliere de croitorie moderne, utilate la standardele actuale.


La Școala Profesională Specială „Ion Pillat” a fost realizat deja un teren de sport multifuncțional cu o suprafață de joc, 20×40 de metri, realizată din gazon sintetic și care permite practicarea handbalului și a minifotbalului. De asemenea, terenul este dotat cu o instalație de iluminat, astfel încât să poată fi utilizat și seara.

Investiții și în Hliboca

Prin același proiect, în raionul Hliboca se înființează un nou centru de incluziune care să asigure servicii educaționale pentru copiii cu cerințe educaționale speciale .
În plus, cadrele didactice și nedidactice care oferă servicii educaționale acestor copii participă la cursuri de perfecționare și schimburi de experiență.

Vă recomandăm să citiți și:

comments

comments