full screen background image

Premieră la Teatrul „Luceafărul” din Iași

Premieră la Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași.

Pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași va fi adaptată cunoscuta poveste scrisă de H. C. Andersen – Degețica. O versiune pentru sală mică, regizată de Ion Ciubotaru.

„Am gândit un spectacol foarte fidel poveștii pe care o știe toată lumea, respectând în dramatizare întreaga narațiune. Lucrarea literară e atât de frumoasă încât nu era nevoie de adăugiri ori de actualizări. Firește, spectacolul nu este o ilustrare, este o creație teatrală în care fiecare personaj are caracteristici individualizatoare, care vin din felul în care este închipuit de actori”, a menționat regizorul Ion Ciubotaru.

Scenografia este realizată de sculptorul Constantin Butoi, iar în distribuție îi vedem pe Liliana Mavriș-Vârlan, Dragoș Maftei, Iulia Deloiu Trif, Ioana Iordache, Raluca Pintilie, Claudiu Gălățeanu și debutanții Cosmin Rotariu și Alexia Botezatu.

Avanpremiera noului spectacol de pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul”  va avea loc joi, 12 mai, ora 17.30, iar premiera, vineri, 13 mai, ora 17.30.

Vă recomandăm să citiți și:

Teatrul Luceafărul, la trei festivaluri în luna mai

Teatrul Luceafărul Iași, 70 de ani de existență artistică. Program special în format hibrid

comments

comments