full screen background image

Primul Spital Regional de Urgență din România

Paşi importanţi pentru construirea primului Spital Regional de Urgenţă din România, la Iaşi. Reprezentanţii au lansat proiectul privind construcţia Spitalului Regional de Urgenţă din Iaşi.

Spitalul va fi amplasat în zona Moara de Vânt din municipiul Iaşi. Autorităţile speră că unitatea medicală va fi finalizată până în anul 2030.

Cu detalii vine Cristina Gafton, manager de proiect în Ministerul Sănătăţii:

Heliport pe acoperişul spitalului

Spitalul Regional Iaşi va fi construit în cartierul ieşean Moara de Vânt. Acoperişul unităţii va fi dotat cu un helioport H-3 pentru a găzdui un elicopter Eurocopter EC-135. Noul spital va fi format dintr-un complex de construcţii pe şapte niveluri: subsol, parter şi cinci etaje.

În subteran va fi amenajată o parcare cu două niveluri. Potrivit caietului de sarcini, suprafaţa totală construită a SRU Iaşi va fi de aproximativ 150.000 mp, în condiţiile în care amprenta clădirii la sol va fi de 27.340 mp.

Accesul principal la complexul spitalicesc este prevăzut în colţul sudic al terenului din Moara de Vânt, Iaşi, respectiv dinspre bd. C.A. Rosetti.

Proiectul Spitalului Regional de Urgenţă de la Iaşi este cel mai avansat proiect din ţară, alte două unităţi urmând a fi construite la Cluj şi Craiova.

Vă recomandăm să citiți și:

Agricultura, între plug și drone

Este inaugurat tunelul de sub Canalul Mânecii

 

comments

comments