full screen background image

Consiliul Județean Iași, un nou apel de proiecte

Luni, 9 mai, Consiliul Județean (CJ) Iași a deschis apelul de proiecte în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Economico -Socială Iași, perioada 2021-2024.

Consiliul Județean, prin acest program, acordă finanțări nerambursabile primăriilor care depun proiecte pe două componente – construirea, modernizarea, reabilitarea piețelor și târgurilor/  construirea, modernizarea și reabilitarea terenurilor de sport pentru copii şi tineret.

„În multe dintre comunele ieșene, mai rău, chiar și în orașe, cum se întâmplă la Podu Iloaiei, condițiile din piețe lasă de dorit. Majoritatea târgurilor nu sunt altceva decât niște spații delimitate de un gard, cu marfa vândută de pe tarabe vechi și ruginite sau chiar direct de pe pământ, fără acces la utilități sau respectarea normelor sanitare. Trebuie să creăm spații adaptate anului 2022, în primul rând pentru siguranța cumpărătorilor, dar și pentru stimularea consumului local și sprijinirea micilor comercianți prin crearea unor condiții moderne. Ne dorim ca până la finalul anului 2024 să modernizăm cel puțin 20 de piețe și târguri”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

Pentru proiectele ce prevăd piețele și târgurile, suma totală alocată este de 2.500.000 de lei, iar valoarea maximă eligibilă pe proiect este de 500.000 lei. În cazul terenurilor de sport, CJ va aloca tot 2.500.000 de lei, cu diferența că valoarea maximă eligibilă pe proiect este de 350.000 lei.

„Există comune, și nu sunt deloc puține, care nu au încă terenuri sau săli de sport pe care copii să le folosească pentru a deprinde abilități sau a practica cu drag sportul preferat. Accesul copiilor și tinerilor la o infrastructură sportivă care să le permită dezvoltarea și formarea nu ar trebui să fie condiționat de apropierea față de un centru urban. Am inițiat acest program pentru a reduce discrepanțele care există între mediul rural și urban. Până la finalul anului 2024 ne-am propus să modernizăm 40 de terenuri de sport. Încurajez primăriile să depună proiecte și împreună să remediem starea de inechitate existentă’’, a mai declarat președintele CJ, Costel Alexe.

Vă recomandăm să citiți și:

Iași: Apel de proiecte pentru dezvoltare economică-socială

În luna martie va fi lansat apelul de proiecte pentru investiţiile de racordare la gaze naturale

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza