full screen background image

Ziua Europei, celebrată la Milişăuţi

La Școala Gimnazială Milișăuți se anunță o competiție de zile mari cu ocazia Zilei Europei.

Aflată la ediția a IV-a, “Parada Multiculturală” se va desfășura luni, 9 mai 2022, ora 11, la Casa de Cultură Milișăuți, sub forma unui concurs între clasele gimnaziale, premiul cel mare, oferit cu sprijinul Consiliului Local și al Companiei Egger, fiind o excursie.

În urma unei trageri la sorți, elevii au sarcina de a reprezenta pe scenă specificul cultural al unor țări europene, cum ar fi Germania, Franța, Polonia, Olanda, Spania ș.a.

Sprijiniți de diriginți, aceștia au pregătit momente diverse, de la dansuri tradiționale, piese de teatru, până la demonstrații de limbă, momente amuzante, dar și emoționante.

Părinții sprijină și ei acest proiect, Asociația Părinților premiind echipele de pe locurile al II-lea și al III-lea.

“Parada țărilor europene” va porni de la Școala Gimnazială Milișăuți și Bădeuți, la ora 10:50, va traversa centrul orașului, după care se va opri la Casa de Cultură a orașului Milișăuți, unde va avea loc competiția, începând cu ora 11, la aceasta participând aproximativ 200 de elevi, 20 cadre didactice, invitați surpriză și mulți părinți.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2021/02/17/video-fata-in-fata-cu-vasile-carare-primarul-orasului-milisauti/

Ziua Europei

Ziua Europei aniversează semnarea „Declarației Schuman” la 9 mai 1950. Un plan ambițios de asigurare a păcii pe termen lung în Europa postbelică, care este considerat începutul a ceea ce reprezintă acum Uniunea Europeană. Importanța eforturilor pentru pace în Europa este cu atât mai evidentă acum, când subliniem unitatea și solidaritatea noastră cu Ucraina.

În luna mai, instituțiile UE vă invită să participați la o gamă largă de activități online și la fața locului în toate statele membre ale UE, precum și la sediile instituțiilor UE din Bruxelles, Luxemburg și Strasbourg. Având în vedere că Anul european al tineretului 2022 aduce în prim-plan tinerii Europei și că vocile cetățenilor au fost amplificate de Conferința privind viitorul Europei, nu a existat niciodată un moment mai bun să ne reunim, să discutăm despre provocările cu care ne confruntăm cu toții și să creăm un viitor mai bun pentru Europa, care să ne aducă beneficii tuturor.

 

comments

comments